Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ahvenfileet

14:54Ahvenfileet Kari Aihisen tapaan
Julkaistu 09.04.2014 10:29

Kari Aihinen teki ahvenfileitä keskiviikkona 9.4.2014 Makuja ja Elämää -osiossa. Kaappaus keittiössä kausi 2 alkaa MTV3-kanavalla maanantaina 14.4.2014 klo 20.05.

Ainekset

  • Ahvenfileitä 150 g/henkilö
  • Voita
  • Salvian lehtiä
  • Suolaa
  • Mustajuuria
  • Parsaa
  • Valkosipulia
  • Timjamia

Valmistusohje

AHVENFILEET tulee olla v-leikattuja, nahattomia ja tuoreita. Mausta fileet suolalla.

Laita voi kuumalle pannulle, pannu on oikean lämpöinen kun ääni pannussa lakkaa. Lisää salvian lehdet voihin ja suolalla maustetut ahvenfileet pannulle.

Paista vaahtoavassa voissa kauniin kullanruskeiksi ja tarjoa heti, etteivät fileet kuivu ja mene ylikypsäksi. Tarjoa rapeaksi paistuneet salvian lehdet annoksen mukana.

MUSTAJUURI: kuori mustajuuret kuten peruna tai maa-artisokka, ja laita ne kylmään veteen, etteivät ne tummu.

Keitä suolalla ja sitruunalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa mustajuuret 2-3 mm ohuksi kiekoiksi. Hauduta kuohukerman kanssa paksuksi muhennokseksi, mausta luomu dijon sinapilla, suolalla ja pippurilla.

PARSA: kuori vihreä parsa nupusta poispäin, jaleikkaa kuiva tyvi pois, noin 2 cm tyvestä. Keitä vedessä, mikä on maustettu suolalla, valkosipulilla , timjamilla ja voilla. Keitä noin 3-4 minuuttia, varo ettei kypsy liikaa, saa jäädä suutuntumaa, al dente ++.

Tarjoa lisäkkeenä vielä höyrytettyä choi-samia / mustard leafia.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Latva-artisokkaa juutalaiseen tapaan ja antipasti, Samun reseptiMasterChef Suomi: Timjamivoissa paahdettua broileria, Taijan reseptiMasterChef: Naudan Ribeye-pihvi – Santun reseptiLohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruokaTäytetty broilerin rintafileKala-sitruspata
AhventaMakuja ja ElämääPäivän reseptiKari AihinenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Ahventa
  • 25.10.201614:32
    Peruna

    Ahventa ja perunasalaatti

  • 14.04.201407:59
    Makuja

    Paistettua ahventa Harri Syrjäsen tapaan

  • 09.04.201410:29
    Makuja ja Elämää

    Ahvenfileet