Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ahvenfileet salviavoissa, tuoretta pinaattia ja paahdettuja kirsikkatomaatteja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Salviavoissa paistetut ahvenfileet maistuvat taivaalliselta. Tarjoa kalan lisukkeena pinaattia ja paahdettuja kirsikkatomaatteja. Kokeile Antti Vahteran reseptiä!

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 8 ruodotonta ahvenfileitä (noin 120-150 g henkeä kohden)
  • 3-4 dl tuoreita salvian lehtiä
  • 1,5 l pinaatin lehtiä
  • 20 kirsikkatomaattia
  • 1 dl kirkastettua voita kirkastettua voita
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • mustapippuria ja merisuolaa myllystä

Valmistusohje

Näin kirkastat voin: Sulata voi kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Käytä vain kirkas osa.

Lisää tomaatit uunivuokaan ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Mausta pippurilla, suolalla ja paista 90-asteissa uunissa noin tunti.

Paista salvianlehdet paistinpannulla molemmin puolin kirkastetussa voissa. Nosta salvianlehdet talouspaperin päälle, jotta säilyy rapeus.

Paista suolalla ja pippurilla maustetut ahvenfileet samalla pannulla salviavoissa kullan keltaisiksi.

Kuumenna paistinpannu. Lisää sekaan 2 ruokalusikallista vettä ja pinaatinlehdet. Kääntele pinaatinlehtiä noin minuutti, mausta pippurilla ja suolalla.

Nostele pinaatinlehtiä lautasille, päälle kirsikkatomaatteja, ahvenfileet ja rapeita salvianlehtiä.

Lisää aiheesta:

Parmankinkkuun käärittyä broileria ja pinaattiaPaistettua punakampelaa ”Belle Meunière”Pistaasi-pestokuorrutettua possunfileetäAntti Vahteran Karitsanfileetä, paistettuja herkkutatteja ja kaalia kolmella tapaaSiikaa ja metsäsieni-perunapaistostaPastaa, tuoreita sieniä ja lihasuikaleita sinappi-kermakastikkeessa
KalafileeGluteenitonHuomenta SuomiVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière