Ahvenfileet salviavoissa, tuoretta pinaattia ja paahdettuja kirsikkatomaatteja
Salviavoissa paistetut ahvenfileet maistuvat taivaalliselta. Tarjoa kalan lisukkeena pinaattia ja paahdettuja kirsikkatomaatteja. Kokeile Antti Vahteran reseptiä!
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 8 ruodotonta ahvenfileitä (noin 120-150 g henkeä kohden)
- 3-4 dl tuoreita salvian lehtiä
- 1,5 l pinaatin lehtiä
- 20 kirsikkatomaattia
- 1 dl kirkastettua voita kirkastettua voita
- 0,5 dl oliiviöljyä
- mustapippuria ja merisuolaa myllystä
Valmistusohje
Näin kirkastat voin: Sulata voi kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Käytä vain kirkas osa.
Lisää tomaatit uunivuokaan ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Mausta pippurilla, suolalla ja paista 90-asteissa uunissa noin tunti.
Paista salvianlehdet paistinpannulla molemmin puolin kirkastetussa voissa. Nosta salvianlehdet talouspaperin päälle, jotta säilyy rapeus.
Paista suolalla ja pippurilla maustetut ahvenfileet samalla pannulla salviavoissa kullan keltaisiksi.
Kuumenna paistinpannu. Lisää sekaan 2 ruokalusikallista vettä ja pinaatinlehdet. Kääntele pinaatinlehtiä noin minuutti, mausta pippurilla ja suolalla.
Nostele pinaatinlehtiä lautasille, päälle kirsikkatomaatteja, ahvenfileet ja rapeita salvianlehtiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje