Yllättävät juhlapöydän inhokit – näitä ei kannatakaan tarjoilla vieraille

Kesän kahvipöydän hitit ja hudit 7:39 Kesän kahvipöydän hitit ja hudit
Mitkä ovat suomalaisten suosikit kesäjuhlien kahvipöydästä ja mitkä inhokit?

Kesäjuhlien tarjottavien joukosta löytyy ikisuosikkeja, joista osan ihmiset jättäisivät yllättäen mieluummin pois omalta lautaseltaan.

Fredman Group kysyi tuhannelta suomalaiselta, mitkä ovat kesäjuhlien ja kahvipöytätarjoilujen suosikit ja inhokit.

Yrityksen viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Sara Hokkanen kertoo Huomenta Suomen haastattelussa, että kyselyn perusteella juhlapöydässä kannattaa panostaa kakkuihin.

– Kärkikolmikko on mansikkakermakakku, vadelmajuustokakku sekä kinuskikermakakku, Hokkanen kertoo.

Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija Suvi Malin jatkaa, että tekemällä tarjoiltavat sesongin mukaisesti, osuu aina varmasti nappiin.

Katso yllä olevalta videolta vinkit juhlapöydän tarjottavien kokoamiseen ja miten huomioida allergiat ja erilaiset ruokavaliot.

Yllättävät inhokit

Alkukesän sesonkiherkku raparperi jakaa suomalaisten mielipiteitä ja tuoreen kyselyn mukaan raparperipiirakka sijoitetaan jopa ennemmin inhokkilistalle kuin suosikkien joukkoon.

– Piirakoista mustikkapiirakka oli kyllä kymmenen suosituimman joukossa, Sara Hokkanen kertoo.

Kahvipöydästä ei kyselyn perusteella myöskään valikoida mielellään lautaselle kakkutikkareita, rocky road -leivoksia, eikä perinteisiä pikkuleipiä kuten kaneliässää tai lusikkaleipiä.

– Myöskään pullaa ei toivota, etenkään pullapitkoa, Hokkanen kertoo.

Voikin olla, että pulla tuntuu juhlaan liian arkiselta, mutta Suvi Malin muistuttaa, että myös pullasta voi tehdä erilaisia versioita, jotka istuvat myös kesäjuhlien kahvipöytään.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat