Yllättävä tapa valmistaa pakastepizza – tätä et ehkä ole tullut ajatelleeksi: "Näpit kannattaa kuitenkin pitää irti"

Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia 3:15 Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia

Tiesitkö, että pakastepizzan voi valmistaa myös grillissä? Pizzasta saa samaan aikaan rapsakan ja mehukkaan, jos muistaa pari sääntöä sen valmistuksessa.

Videolla Ari Paksuniemen nerokas ohje viiden minuutin pizzaan. Pizzan valmistukseen ei tarvita hiivaa tai uunia.

Maanantaina uutisoitiin suomalaisten pizzansyöntitavoista. Pakastepizzoja valmistavan Dr. Oetkerin kyselytutkimuksessa selvisi, että suomalaisilla on vahva kanta siihen, saako pizzaan lisätä ananasta ja syödäänkö pizza reunoineen. Samalla pizzafirma myös paljasti, miten pakastepizzaa voi valmistaa grillissä.

Näin grillaat pakastepizzan

Pakastepizzan grillaaminen onnistuu helpoiten, jos pizzassa on jo valmiiksi paksumpi pohja. Lisäksi sen tulisi olla raaka. Monissa pakastepizzoissa pohja on esipaistettu. 

–  Kauppojen pakastealtaista löytyy kuitenkin myös pizzoja, joissa on raaka pohja. Pohjaa ei ole esipaistettu, vaan se kohoaa ja paistuu ensi kerran vasta kotikokin uunissa tai grillissä, kertoo Dr. Oetkerin markkinointipäällikkö Katariina Iivonen.

Toinen tärkeä ohje liittyy pizzafirman mukaan lämpöön. Grillaajan malttamattomuus ajaa usein siihen, että grilliä ei malteta lämmittää kunnolla ennen kuin paistaminen aloitetaan. Pakastepizza vaatii noin 220–250 asteen lämmön. Saavuttaakseen tarvittavan lämpötilan, on grillin annettava lämmetä noin varttitunnin. Hiiligrilli vaatii pidemmän ajan, jopa puoli tuntia.  

Hyödynnä pizzakiveä!

Pakastepizzan pohjasta tulee rapea, kun sen grillaa pizzakiven päällä. Kivessä lämpö pysyy tasaisempana ja kivi imee kosteutta. Kiven päälle kannattaa laittaa hieman jauhoja kiinnitarttumisen estämiseksi. Jauhotus on tärkeää erityisesti, jos ryhdytään grillaamaan raakataikinapizzaa. Korvaavan alustan voi tehdä alumiinifoliosta. Folio taitellaan muutamaan kertaan ja jauhotetaan.

– Vartti tai puoli tuntia grillin lämmittämiseen ei näin sanottuna kuulosta paljolta. Mutta kun nälkä kurnii, tuntuu varttikin pitkältä. Pitäisi kuitenkin malttaa odottaa, että grillin lämpömittari näyttää pakkauksessa olevan paisto-ohjeen mukaista paistolämpötilaa. Jos pakastepizzan laittaa viileään grilliin ja sitten vedetään nupit kaakkoon, niin käy kehnosti. Pohja palaa, pizza kuivuu ja jää pinnalta kylmäksi, Iivonen varoittelee.

Muista olla sörkkimättä!

Toinen malttamisen aika tulee, kun pakastepizza on laitettu grilliin paistumaan. Pakastepizza valmistuu grillissä 12–14 minuutissa, jos grillissä pysyy tasainen lämpö.

– Mikäs sen mukavampaa kuin käydä vähän väliä kurkistamassa, että miten se pizza siellä valmistuu. Näpit kannattaa kuitenkin pitää irti grillin kannesta. Tasainen lämpö on se, jonka ansiosta pizzasta tulee juuri oikeanlainen sekä maultaan että rakenteeltaan. Kannen availun takia välillä on kylmää ja taas kuumenee. Lopputuloksena pizzan pohja palaa ja pinnan juusto jää sulamatta. Kansi siis kiinni, lämpömittarista lämmön tarkistus ja ajastin päälle, Iivonen toteaa.

Lähde: Dr. Oetker

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!