Tiesitkö, että pakastepizzan voi valmistaa myös grillissä? Pizzasta saa samaan aikaan rapsakan ja mehukkaan, jos muistaa pari sääntöä sen valmistuksessa.
Videolla Ari Paksuniemen nerokas ohje viiden minuutin pizzaan. Pizzan valmistukseen ei tarvita hiivaa tai uunia.
Maanantaina uutisoitiin suomalaisten pizzansyöntitavoista. Pakastepizzoja valmistavan Dr. Oetkerin kyselytutkimuksessa selvisi, että suomalaisilla on vahva kanta siihen, saako pizzaan lisätä ananasta ja syödäänkö pizza reunoineen. Samalla pizzafirma myös paljasti, miten pakastepizzaa voi valmistaa grillissä.
Näin grillaat pakastepizzan
Pakastepizzan grillaaminen onnistuu helpoiten, jos pizzassa on jo valmiiksi paksumpi pohja. Lisäksi sen tulisi olla raaka. Monissa pakastepizzoissa pohja on esipaistettu.
– Kauppojen pakastealtaista löytyy kuitenkin myös pizzoja, joissa on raaka pohja. Pohjaa ei ole esipaistettu, vaan se kohoaa ja paistuu ensi kerran vasta kotikokin uunissa tai grillissä, kertoo Dr. Oetkerin markkinointipäällikkö Katariina Iivonen.
Toinen tärkeä ohje liittyy pizzafirman mukaan lämpöön. Grillaajan malttamattomuus ajaa usein siihen, että grilliä ei malteta lämmittää kunnolla ennen kuin paistaminen aloitetaan. Pakastepizza vaatii noin 220–250 asteen lämmön. Saavuttaakseen tarvittavan lämpötilan, on grillin annettava lämmetä noin varttitunnin. Hiiligrilli vaatii pidemmän ajan, jopa puoli tuntia.
