Kuulutko joukkoon? Jopa 34 prosenttia suomalaisista tekee näin pizzalle: "Sanoisin, että ei kannata"

Pizza
Shutterstock

Miten sinä syöt pizzasi? Pakastepizzoja valmistava Dr. Oetker selvitti suomalaisten pizzansyöntitapoja. Kysely paljasti yllättäviäkin seikkoja pizzatottumuksistamme. 

Videolla Ari Paksuniemen nerokas ohje viiden minuutin pizzaan. Pizzan valmistukseen ei tarvita hiivaa tai uunia.

Pizzasta on vuosien varrella muodostunut suomalaisille tärkeä ruoka. Maassamme ahmitaan kesällä pelkästään pakastepizzoja noin 10 miljoonaa kappaletta. Tämän lisäksi pizzaa tehdään tietysti itse ja ostetaan ravintoloista.

Dr Oetkerin touko-kesäkuun vaihteessa toteutetussa pizzakyselyssä selvitettiin suomalaisten pizzansyöntitapoja. Osallistujilta kysyttiin esimerkiksi haarukan ja veitsen käytöstä ja pizzaseurasta. Mukana oli myös ikuisuuskysymys pizzan reunojen kohtalosta.

Ananas kuuluu pizzaan – 34 prosenttia jättää reunat syömättä

Pari pizzan syöntiin liittyvää kysymystä sai nyt selvän ratkaisun. Ensimmäinen, suorastaan kristallinkirkas vastaus saatiin kysymykseen: ananaksella vai ilman? Kysymykseen vastasi 9500 ihmistä ja lopputuloksena 62 prosenttia kertoi, että ananas todellakin kuuluu pizzaan.

Seuraavaksi selvitettiin ikuisuuskysymystä liittyen pizzan reunoihin. Reunoihin liittyen Dr. Oetker kysyi pizzansyönnin aloituskohtaa. Pizzanautiskelu aloitetaan ulkokehältä ja siitä siirrytään sisäänpäin. Mutta varsinainen ikuisuuskysymys liittyi siihen, että syödäänkö reunat vai ei?

– Moni on nähnyt pizza-aterioinnin päätteeksi muutoin tyhjän lautasen, mutta reunat on jätetty jostain syystä nauttimatta. Halusimme tietää, kuinka moni näin toimii. Onneksi vastaajista 67 prosenttia kertoo popsivansa kaiken aina reunoja myöten. Niille 34 prosentille, joilta reunat jäävät lautaselle sanoisin, että ei kannata. Reunat ovat yhtä maukkaita kuin keskustakin. Jos reunat jostain syystä ovat hieman ruskistuneemmat kuin muu pizza, niin kiinnittämällä huomiota paistamiseen ne eivät pala vaan valmistuvat herkullisiksi, Dr. Oetkerin markkinointipäällikkö Katariina Iivonen vinkkaa.  

Kysely paljasti myös, että suurin osa suomalaisista syö pizzansa käsin. 

– Vastaajista 67 prosenttia kertoo, että pizza maistuu parhaalta omin käsin nautittuna. Haarukka- ja veitsitiskiä lisää siis vain noin joka kolmas, Iivonen jatkaa.   

Lähde: Dr. Oetker

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat