Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuulutko joukkoon? Jopa 34 prosenttia suomalaisista tekee näin pizzalle: "Sanoisin, että ei kannata"

3:15Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
Julkaistu 15.06.2020 10:06

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Miten sinä syöt pizzasi? Pakastepizzoja valmistava Dr. Oetker selvitti suomalaisten pizzansyöntitapoja. Kysely paljasti yllättäviäkin seikkoja pizzatottumuksistamme. 

Videolla Ari Paksuniemen nerokas ohje viiden minuutin pizzaan. Pizzan valmistukseen ei tarvita hiivaa tai uunia.

Pizzasta on vuosien varrella muodostunut suomalaisille tärkeä ruoka. Maassamme ahmitaan kesällä pelkästään pakastepizzoja noin 10 miljoonaa kappaletta. Tämän lisäksi pizzaa tehdään tietysti itse ja ostetaan ravintoloista.

Dr Oetkerin touko-kesäkuun vaihteessa toteutetussa pizzakyselyssä selvitettiin suomalaisten pizzansyöntitapoja. Osallistujilta kysyttiin esimerkiksi haarukan ja veitsen käytöstä ja pizzaseurasta. Mukana oli myös ikuisuuskysymys pizzan reunojen kohtalosta.

Ananas kuuluu pizzaan – 34 prosenttia jättää reunat syömättä

Pari pizzan syöntiin liittyvää kysymystä sai nyt selvän ratkaisun. Ensimmäinen, suorastaan kristallinkirkas vastaus saatiin kysymykseen: ananaksella vai ilman? Kysymykseen vastasi 9500 ihmistä ja lopputuloksena 62 prosenttia kertoi, että ananas todellakin kuuluu pizzaan.

Seuraavaksi selvitettiin ikuisuuskysymystä liittyen pizzan reunoihin. Reunoihin liittyen Dr. Oetker kysyi pizzansyönnin aloituskohtaa. Pizzanautiskelu aloitetaan ulkokehältä ja siitä siirrytään sisäänpäin. Mutta varsinainen ikuisuuskysymys liittyi siihen, että syödäänkö reunat vai ei?

– Moni on nähnyt pizza-aterioinnin päätteeksi muutoin tyhjän lautasen, mutta reunat on jätetty jostain syystä nauttimatta. Halusimme tietää, kuinka moni näin toimii. Onneksi vastaajista 67 prosenttia kertoo popsivansa kaiken aina reunoja myöten. Niille 34 prosentille, joilta reunat jäävät lautaselle sanoisin, että ei kannata. Reunat ovat yhtä maukkaita kuin keskustakin. Jos reunat jostain syystä ovat hieman ruskistuneemmat kuin muu pizza, niin kiinnittämällä huomiota paistamiseen ne eivät pala vaan valmistuvat herkullisiksi, Dr. Oetkerin markkinointipäällikkö vinkkaa.  

Katariina Iivonen

Kysely paljasti myös, että suurin osa suomalaisista syö pizzansa käsin. 

– Vastaajista 67 prosenttia kertoo, että pizza maistuu parhaalta omin käsin nautittuna. Haarukka- ja veitsitiskiä lisää siis vain noin joka kolmas, Iivonen jatkaa.   

Lue myös: Ari keksi nerokkaan tavan tehdä pizzaa viidessä minuutissa – ei hiivaa, ei uunia: "Pizzafanina epäilin aluksi, mutta yllätys oli iloinen"

Lähde: Dr. Oetker

Lisää aiheesta:

Suomalaiset sujauttavat pizzaansa yhden ainesosan, jota ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Suomalaiset sujauttavat pizzaansa ainesosan, jota siihen ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Leikkaatko pizzaa saksilla? Pizzaguru paljastaa nyt suomalaisille totuuden "oudosta tavasta"Suomalaiset syövät vuodessa jopa 40 miljoonaa pakastepizzaa – arvaatko, milloin pizzoja ostetaan eniten?Pizza vai hampurilainen? Jos suomalainen saisi valita vain yhden pikaruoan, tätä hän söisi loppuelämänsä ajanOletko huomannut muutoksen maussa? Näin Ristorante-pakastepizzojen reseptiä on muutettu kaikessa hiljaisuudessa
RuokaPizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 06:48
    Lääkkeet

    Suojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavat

  • Eilen18:55
    Jouluruoka

    Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"

  • Eilen06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?

  • ti19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

  • ti15:34
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"