Kuulutko joukkoon? Jopa 34 prosenttia suomalaisista tekee näin pizzalle: "Sanoisin, että ei kannata"
Miten sinä syöt pizzasi? Pakastepizzoja valmistava Dr. Oetker selvitti suomalaisten pizzansyöntitapoja. Kysely paljasti yllättäviäkin seikkoja pizzatottumuksistamme.
Videolla Ari Paksuniemen nerokas ohje viiden minuutin pizzaan. Pizzan valmistukseen ei tarvita hiivaa tai uunia.
Pizzasta on vuosien varrella muodostunut suomalaisille tärkeä ruoka. Maassamme ahmitaan kesällä pelkästään pakastepizzoja noin 10 miljoonaa kappaletta. Tämän lisäksi pizzaa tehdään tietysti itse ja ostetaan ravintoloista.
Dr Oetkerin touko-kesäkuun vaihteessa toteutetussa pizzakyselyssä selvitettiin suomalaisten pizzansyöntitapoja. Osallistujilta kysyttiin esimerkiksi haarukan ja veitsen käytöstä ja pizzaseurasta. Mukana oli myös ikuisuuskysymys pizzan reunojen kohtalosta.
Ananas kuuluu pizzaan – 34 prosenttia jättää reunat syömättä
Pari pizzan syöntiin liittyvää kysymystä sai nyt selvän ratkaisun. Ensimmäinen, suorastaan kristallinkirkas vastaus saatiin kysymykseen: ananaksella vai ilman? Kysymykseen vastasi 9500 ihmistä ja lopputuloksena 62 prosenttia kertoi, että ananas todellakin kuuluu pizzaan.
Seuraavaksi selvitettiin ikuisuuskysymystä liittyen pizzan reunoihin. Reunoihin liittyen Dr. Oetker kysyi pizzansyönnin aloituskohtaa. Pizzanautiskelu aloitetaan ulkokehältä ja siitä siirrytään sisäänpäin. Mutta varsinainen ikuisuuskysymys liittyi siihen, että syödäänkö reunat vai ei?
– Moni on nähnyt pizza-aterioinnin päätteeksi muutoin tyhjän lautasen, mutta reunat on jätetty jostain syystä nauttimatta. Halusimme tietää, kuinka moni näin toimii. Onneksi vastaajista 67 prosenttia kertoo popsivansa kaiken aina reunoja myöten. Niille 34 prosentille, joilta reunat jäävät lautaselle sanoisin, että ei kannata. Reunat ovat yhtä maukkaita kuin keskustakin. Jos reunat jostain syystä ovat hieman ruskistuneemmat kuin muu pizza, niin kiinnittämällä huomiota paistamiseen ne eivät pala vaan valmistuvat herkullisiksi, Dr. Oetkerin markkinointipäällikkö Katariina Iivonen vinkkaa.
Kysely paljasti myös, että suurin osa suomalaisista syö pizzansa käsin.
– Vastaajista 67 prosenttia kertoo, että pizza maistuu parhaalta omin käsin nautittuna. Haarukka- ja veitsitiskiä lisää siis vain noin joka kolmas, Iivonen jatkaa.
Lähde: Dr. Oetker
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan