Tuleeko kahvista paremman makuista, jos sen joukkoon lisää suolaa? Molekyylibiologi ja keittokirjailija testasi suositun niksin.
Videolla: Oletko jo testannut hitiksi nousseen vatkatun kahvin eli dalgonan?
MTV:n Makuja.fi -ruokasivustolla kerrottiin viime tammikuussa julkkiskokki Alton Brownin simppelistä kikasta, jonka avulla voi pelastaa liian kitkerän kahvin.
Food Network -kanavalta tutun kokki Alton Brownin mukaan täydellisen kahvikupposen salaisuus piilee yllättävässämausteessa. Brown nimittäin neuvoo lisäämään kahvin joukkoon ripauksen suolaa. Brown suosittelee laittamaan 1/4 teelusikallisen suolaa per kuusi ruokalusikallista kahvijauhetta.
– Suola ei vain vähennä kahvin kitkeryyttä, vaan auttaa myös tasapainoittamaan kahvinkeittimestä tulevan veden tunkkaista makua, Brown sanoo.
Kokin mukaan kahvi ei maistu suolaiselta, mutta pieni suolamäärä on juuri sopiva neutralisoimaan kitkeryyttä. Suola on tässä tehokkaampaa kuin sokeri.