Yllättävä kikka tekee "huonostakin" kahvista paremman makuista: Tätä kannattaa lisätä kahvijauheen joukkoon

Omistatko Moccamaster -kahvinkeittimen? Tätä niksiä et tiennyt 0:43 Omistatko Moccamaster -kahvinkeittimen? Tätä niksiä et tiennyt

Kitkerän kahvin voi pelastaa simppelillä kikalla, neuvoo julkkiskokki Alton Brown.

The Kitchn -ruokasivusto koosti yhteen yhdeksän nerokasta ruoanlaittoniksiä, jotka ruokatieteilijät ovat todistaneet toimiviksi. Yksi nikseistä liittyy kahvin maun parantamiseen. 

Food Network -kanavalta tutun kokki Alton Brownin mukaan täydellisen kahvikupposen salaisuus piilee simppelissä mausteessa. Brown nimittäin neuvoo lisäämään kahvin joukkoon ripauksen suolaa. Brown laittaa 1/4 teelusikallisen suolaa per kuusi ruokalusikallista kahvijauhetta.

– Suola ei vain vähennä kahvin kitkeryyttä, vaan auttaa myös tasapainoittamaan kahvinkeittimen veden tunkkaista makua, Brown sanoo. 

Kokin mukaan kahvi ei maistu suolaiselta, mutta pieni suolamäärä on juuri sopiva neutralisoimaan kitkeryyttä. Suola on tässä tehokkaampaa kuin sokeri.

Brown jakoi vinkkinsä alun perin jo vuonna 2010, mutta se nousee vieläkin tasaisin väliajoin esille sosiaalisessa mediassa. Kokki on itse kertonut kuulevansa kyseisestä vinkistä faneiltaan usein.

Suomessa suolaniksi on itse asiassa ollut käytössä jo paljon pidempään. Historiankirjat kertovat, että kahvia on jo 1900-luvun alussa maustettu suolalla tai voinokareella. 

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.