Joko testasit uutta hittileipää? Makupari, jota et ole tullut ajatelleeksi: "Sen laittaminen leivän päälle on neronleimaus!"

0:34 Ruokahävikki harmittaa ammattikokkeja: "Sehän on kuin heittäisi rahaa roskiin" - katso miten MasterChef-kisaaja Dani hyödyntää kukkakaalin varret

Avokadoleipä on pitkään ollut trendiruoka sosiaalisessa mediassa, mutta nyt pitkäaikainen suosikki on saanut herkullisen haastajan.

Videolla: Tiesitkö, että kukkakaalin vartta ja lehtiä ei kannata heittää roskiin? MasterChef-kisaaja Dani näyttää, mitä niille voi tehdä. 

Instagramin ruokasivustoja ja -vaikuttajia seuraavat eivät ole voineet olla törmäämättä avokadoleipiin. Aamupala- ja brunssipöydistä tutut avokadoleivät ovat kuitenkin nyt saaneet rinnalleen uuden hittiherkun. Pehmeä avokado on nimittäin nyt korvattu leivän päällä kukkakaalilla ja juustoisella kastikkeella.

Uuden leipävillityksen ovat huomanneet myös monet julkisuudesta tutut kokit ja ruokavaikuttajat. Muun muassa Nigella Lawson twiittasi syksyllä omasta kukkakaali-juustoleipäinnostuksestaan.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Kukkakaali-juustoleivät ovat vedonneet jopa niihin ihmisiin, jotka eivät yleensä pidä kukkakaalista.

– Tämä on yksi niistä harvoista tavoista saada kukkakaali maistumaan oikeasti hyvältä. Sen laittaminen leivän päälle on neronleimaus! Eräs käyttäjä kommentoi Twitterissä.

Reseptin idea on simppeli. Oman versionsa Twitterissä on jakanut esimerkiksi tuottaja ja valokuvaaja Del Sneddon.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Paahdettujen leipien päälle laitetaan höyrytettyjä kukkakaalin kukintoja ja koko komeus viimeistellään juustokastikkeella.

Juustokastike valmistetaan bechamel-pohjaan: ensin sekoitetaan kattilassa voi ja jauhot, lisätään maito ja annetaan kastikkeen paksuuntua. Mausteeksi voi laittaa esimerkiksi valkopippuria ja hieman muskottia. Bechamel-pohjaisen kastikkeen joukkoon lisätään vielä kunnolla mozzarellaa ja cheddaria.

Lopuksi kukkakaali-juustoleipiä vielä paistetaan uunissa, jotta ne saavat hieman väriä.

– Kuulostaa taivaalliselta, Twitterissä hehkutettiin.

Lähde: The Sun

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja