Elintarvikeasiantuntija kertoo, mitkä ruoat kannattaa jättää uudelleen lämmittämättä. Asiasta uutisoi brittilehti The Sun.
Videolta näet, miten valmistuu huippusuosittu Lyonin kana.
Ruokaa jää usein syöntikerralta yli, eikä sitä useimmissa tapauksissa kannata missään nimessä heittää roskiin. Mutta voiko kaikenlaisia ruokia sitten jäähdyttää ja lämmittää uudelleen?
Australialaisen elintarvikeviraston edustaja Lydia Buchtmann kertoo, että esimerkiksi broilerinlihaa voi huoletta lämmittää uudelleen. Sen lämmityksessä tulisi kuitenkin olla hellävarainen, sillä erityisesti mikrossa broileri ylikypsyy helposti kuivaksi. Kypsennetty broileri ei säily jääkaapissa päiväkausia. Buchtmann suosittelee maksimissaan kolmen päivän säilytystä.
Broilerin voi lämmittää esimerkiksi uunissa tai mikrossa. Uudelleen lämmittäessä broileri kannattaa leikata pienemmiksi paloiksi, jolloin se kypsyy tasaisemmin. Lisäksi broileri tulisi lämmittää riittävän kuumaksi.
Näitä ruokia ei kannata lämmittää uudelleen
Näin ehkäiset bakteerien muodumisen uudelleenlämmitettäviin elintarvikkeisiin
- Elintarvikkeet tulisi kypsennettäessä kuumentaa yli +70 celsiusasteeseen sekä siipikarjanliha yli +75 celsiusasteeseen.
- Valmis ruoka tulisi pitää lämpimänä vähintään +60 celsiusasteessa tai kylmänä enintään +6 celsiusasteessa.