Mainos

Yli 70 vuotta sitten viimeksi myynnissä ollut tuote tekee paluun – "Vääpeli" Alkon valikoimaan

Sota-ajan juomana tunnettu tähdetön Jaloviina tekee paluun Alkon valikoimaan rajoitetun kertaerän muodossa. 

VIDEO: Tältä näyttää Koskenkorvan tehtaalla. 

Jaloviina jaetaan eri luokkiin sen mukaan, kuinka suuri osuus juomasta on konjakkia. Moni tuntee yhden-, kahden- ja kolmen tähden Jaloviinan, mutta oletko koskaan kuullut tähdettömästä juomasta?

Tähdettömässä Jaloviinassa konjakkia on lisätty vain väriksi, eli käytännössä kyseinen juoma on viinaa, johon on lisätty aavistus konjakkia. Tätä tuotetta on viimeksi ollut myynnissä yli 70 vuotta sitten vuonna 1947, jolloin sota ja sen jälkeinen pula-aika vaikuttivat konjakin saatavuuteen.

Nyt tämä kansan suussa ”Vääpeliksi” kutsuttu juoma on tekemässä paluuta Alkon valikoimaan Altian ja Rajamäen tehtaan 130-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Alkoholihistorian yksi vanhimmista tuotteista

Rajoitettu kertaerä tähdetöntä Jaloviinaa tulee Alkon tilausvalikoimaan, ja sitä on saatavilla Alkoista käytännössä tästä päivästä lähtien.

– Rajamäellä aina valmistettu Jaloviina oli itseoikeutettu valinta juhlavuoden tuotteeksi, koska se on Suomen alkoholihistorian yksi vanhimmista tuotteista ja ollut markkinoilla yhtäjaksoisesti vuodesta 1932, eli heti kieltolain päättymisen jälkeen, Altian PR & Communications Manager Sari Salmela kertoo.

– Juomassa käytettävä viljaviina tulee Koskenkorvalta, ja konjakki puolestaan meidän omalta tuotantolaitokselta Cognacista.

Pitkän historiansa lisäksi Jaloviina on siitä merkittävä tuote, että se kuuluu niiden harvojen alkoholijuomien joukkoon, joita Suomen valtio on tarjonnut ilmaiseksi kansalaisilleen

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja