Perunoita keittäessä huomio kannattaa kiinnittää sekä keitinveden suolapitoisuuteen että veden lämpötilaan.
Peruna on tekemässä kovaa vauhtia paluuta suomalaisten lautasille. Tämä on vain ja ainoastaan hyvä asia, sillä peruna on todella monipuolinen, edullinen ja terveellinen raaka-aine, josta valmistat helposti koko perheelle maistuvaa ruokaa. Mikä olisikaan parempaa kuin keitetyt uudet perunat? Tai lämmittävä muusi kylmän pakkastalven keskellä?
Aftonbladet-sivusto kokosi yhteen joukon yksinkertaisia vinkkejä, joiden avulla keität perunoistasi täydellisiä.
Älä lisää perunoita kattilaan, ennen kuin vesi kiehuu!
Perunoita keittäessä kattilaan kannattaa valita saman kokoisia perunoita, jotta ne kypsyvät samanaikaisesti. Jos kotiisi on päätynyt hyvin erikokoisia perunoita, ei huolta! Voit hyvin paloitella suurimmat perunat niin, että ne vastaavat kooltaan pienimpiä pottuja.
Itse keittäminen on kriittisin vaihe, jossa monella kotikokilla menee mönkään. Ensinnäkin perunoiden keitinveteen tulee lisätä riittävästi suolaa. Maukkaita ja rakenteeltaan hyviä perunoita syntyy, kun perunoiden keitinveden suolapitoisuus on noin yksi prosentti, eli noin kaksi teelusikallista litraa vettä kohden.

