Aliarvostettu juures tekemässä paluun! Näitä raaka-aineita nähdään suomalaisten lautasilla vuonna 2019
Ensi vuonna suurin suomalaisten ruokavalintoihin vaikuttava ilmiö on tiedostava kuluttaminen, K-ryhmän tuoreessa Ruokailmiöt 2019 -raportissa kerrotaan.
Tutkimustulosten mukaan tiedostava kuluttaminen vaikuttaa arjen ruokavalintoihin jopa 55 prosentilla suomalaisista. Toiseksi suurimpana ilmiönä on arjen hyvinvointi ja kolmantena täsmähyvinvointi.
Videon vinkillä perunoiden kuoriminen käy kätevästi. Artikkeli jatkuu videon alla.
Ostoskoreihin kalaa ja lähileipomon leipää
Raaka-aineiden ja tuotteiden osalta vuonna 2019 ostoskoreihin valitaan entistä enemmän muun muassa valmiiksi perattua kalaa, tuoreita yrttejä ja perunaa sekä lähileipomon leipää ja pienpanimo-oluita.
– Ilmiö näkyy kaupoissa siinä, että ostoskoreista löytyy ensi vuonna entistä enemmän vihanneksia ja lähiruokaa. Kauramaito on jo lyönyt itsensä läpi viimeisen parin vuoden aikana,a, K-ryhmän asiakasnäkemysjohtaja Heidi Jungartoteaa.
– Tänä vuonna myös muovi on puhuttanut kuluttajia. Tämä näkyy selvästi tutkimustuloksissa ja voi odottaa, että muovituotteiden välttäminen korostuu asiakkaiden valinnoissa.
LUE MYÖS: Kotimainen juures, jota himoitaan aina Hongkongia myöten – mutta suomalaiset itse eivät osaa arvostaa
Näitä raaka-aineita suomalaiset uskovat käyttävänsä enemmän vuonna 2019:
1. Valmiiksi perattu ja fileoitu kala kalatiskiltä
2. Marjat tuoreena ja pakasteena
3. Tuoreet yrtit (uutena listalla)
4. Metsäsienet (uutena listalla)
5. Peruna (uutena listalla)
Näitä tuotteita suomalaiset uskovat käyttävänsä enemmän vuonna 2019:
1. Lähileipomon leivät
2. Pientuottajien tuotteet
3. Kotimaisesta rukiista valmistetut leivät
4. Pienpanimoiden oluet (uutena listalla)
5. Hävikkiruoka (uutena listalla)
Lähde: K-ryhmä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan