Yle: Suomalaiset huolissaan historiallisen leivoksen kohtalosta –miten käy Suomen vanhimmalla reseptillä leivotun täytekakun?

omenahyvekakku
Omenahyveen kohtalo ratkeaa kesän aikana. Instagram, Shutterstock

Viime viikolla oululaisleipomo Antell kertoi lopettavansa perinteisen leipomotoimintansa. Ylen uutisen mukaan leipomon kotikaupungissa ihmiset ovat ilmaisseet huolensa Suomen vanhimmalla reseptillä leivotun täytekakun, omenahyveen kohtalosta. 

Vuonna 1880 alkaneen Antellin leipomotoiminnan on ilmoitettu loppuvan alkusyksystä. Ylen uutisen mukaan paikalliset ovat ottaneet oululaisleipomon uutisen surullisina vastaan. Huoli on tietenkin myös suosikkituotteiden kohtalosta. 

Omenahyve on alkuperäisellä reseptillä marenkikuoreen leivottu omenakakku, joka tarjoillaan vaniljakastikkeen kera. 

Kysymyksiä on esitetty etenkin omenahyveen, Suomen vanhimmalla reseptillä leivotun täytekakun mahdollisesta katoamisesta. 

Leipomo on luvannut selvittää kesän aikana klassikkoleivoksen kohtalon ja sen mahdollista teettämistä alihankkijoilla. Antell itse ei halua kommentoida tämän historiallisen tuotteen poistumista markkinoilta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Katso videolta resepti superhelppoon mansikkakakkuun.

Maailman helpoin mansikkatorttu 1:29

Lähde: Yle

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.