Yle: Suomalaiset huolissaan historiallisen leivoksen kohtalosta –miten käy Suomen vanhimmalla reseptillä leivotun täytekakun?
Viime viikolla oululaisleipomo Antell kertoi lopettavansa perinteisen leipomotoimintansa. Ylen uutisen mukaan leipomon kotikaupungissa ihmiset ovat ilmaisseet huolensa Suomen vanhimmalla reseptillä leivotun täytekakun, omenahyveen kohtalosta.
Vuonna 1880 alkaneen Antellin leipomotoiminnan on ilmoitettu loppuvan alkusyksystä. Ylen uutisen mukaan paikalliset ovat ottaneet oululaisleipomon uutisen surullisina vastaan. Huoli on tietenkin myös suosikkituotteiden kohtalosta.
Omenahyve on alkuperäisellä reseptillä marenkikuoreen leivottu omenakakku, joka tarjoillaan vaniljakastikkeen kera.
Kysymyksiä on esitetty etenkin omenahyveen, Suomen vanhimmalla reseptillä leivotun täytekakun mahdollisesta katoamisesta.
Leipomo on luvannut selvittää kesän aikana klassikkoleivoksen kohtalon ja sen mahdollista teettämistä alihankkijoilla. Antell itse ei halua kommentoida tämän historiallisen tuotteen poistumista markkinoilta.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Katso videolta resepti superhelppoon mansikkakakkuun.
Lähde: Yle
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan