HS: Emme joudukaan sanomaan hyvästejä legendaarisille lihapiirakoille! Suosikkileipomolle uudet omistajat – vanhat reseptit säilyvät

0:56 Ruokakaupan seuraavat hitit? Nämä tuotteet kisasivat Suomalainen menestysresepti -finaalissa

Muun muassa lihapiirakoistaan tunnettu vuosikymmeniä toiminut helsinkiläisleipomo Eromanga on saanut uudet omistajat, Helsingin Sanomat kertoo.

Videolla: Oletko jo maistanut näitä ruokia? Kurkkaa Suomalainen menestysresepti -kisan finalistit.

Aiemmin syyskuussa uutisoitiin legendaarisen legendaarisen helsinkiläisleipomo Eromangan konkurssista. Pitkän historian omaava leipomo tunnetaan erityisesti lihapiirakoistaan. Maksuvaikeuksista kärsineelle Eromangalle koronakevät oli viimeinen niitti. Eromangan pitkäaikainen yrittäjä Anja Snellman kommentoi tilannetta Helsingin Sanomille syyskuun puolivälissä. Snellmanin mukaan konkurssiin ajauduttiin muun muassa paisuneiden remonttikustannusten vuoksi.

Helsingin keskustassa, Makasiinikadulla sijaitseva Eromanga on tunnettu erityisesti lihapiirakoistaan, joita on tituleerattu Helsingin parhaiksi. Eromangan perusti vuonna 1946 leipuri nimeltään Virjo. Leipomolle piti keksiä nimi, ja Leipuri Virjo päätti pyöräyttää karttapalloa ja nimetä leipomonsa sormensa ohjaaman kohdan mukaan. Sormi osui pienelle ja eksoottiselle Tyynenmeren saarelle. Leipomo sai nimekseen Eromanga. Anja Snellmanin vanhemmat Sirkka ja Åke Snellman ostivat Virjoilta reseptit vuonna 1975 ja Anja jatkoi sukunsa perinnettä torikahvilan parissa. 

– En ymmärrä, miten monet isot yritykset saivat Business Finlandilta sata tuhatta euroa, mutta tällainen vanha pieni yritys ei mitään. Ollaan palveltu tätä kaupunkia, ollaan palveltu maata. Jossain vaiheessa vain tulee kuppi täyteen, kun joka puolelta sanotaan ’ei’, Snellman ihmetteli Helsingin Sanomille. 

Nyt Helsingin Sanomat kertoo, että Eromanga on pelastettu ja saa uudet omistajat.

Eromangan ovat ostaneet yrittäjät Otto Lundström ja Gustaf Westerlund. Leipomo ja myymälä avaavat ovensa uudestaan torstaina. Tuotteita valmistetaan entisillä resepteillä, uudet omistajat kertovat Helsingin Sanomien mukaan tiedotteessa. Eromangan ostaneet yrittäjät ovat molemmat suvuista, jotka ovat toimineen ruokakulttuurin parissa jo vuosikymmenien ajan. Helsingin Sanomat kertoo, että ravintoloitsija Westerlundin äiti omisti Helsingissä useita kahviloita ja isoäiti piti kahvilaa samalla kadulla, jolla Eromanga sijaitsee.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja