Leipomo Rostenin kehittelemä uutuuspiirakka kruunattiin maanantaina Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittajaksi. Piirakkainnovaatio on ehtiny jo herättää keskustelua suuntaan jos toiseenkin.
Suomalainen menestysresepti -ohjelman voittaja selvisi maanantaina esitetyssä finaalijaksossa Nelosella. Viiden ruokatuotefinalistin joukosta voittajaksi nousi turkulaisen Rostenin leipomon Rostis. Kyseessä on karjalaisia perinteitä heijasteleva piirakka: ruiskuoren sisään kätkeytyy riisipuuro- ja munatäyte.
Karjalaisten juurien kunnioittaminen oli tärkeää sekä tuotteen kehittäneelle Rostenin leipomon Katariina Vesteriselle että markkinointijohtaja Veera Meltovaaralle.
– Kokeilin ruiskuoren sisään kotikeittiössäni mitä hullumpia täytteitä kasviksista homejuustoon. Sitten tajusimme palata ajatuksissamme Suomeen ja asia oli sillä selvä: rapean ruiskuoren sisältä löytyy riisipuuroa ja maukas munatäyte. Karjalaisia perinteitä heijasteleva piirakka täytteineen on nyt yhdessä rapean herkullisessa paketissa, iloitsi Rostenin leipomoa kilpailussa edustanut Katariina Vesterinen.

