Yle: Olutta juodaan "vaikka rakeita sataisi" – näin viileä alkukesä on vaikuttanut juomien myyntiin

olut, terassi
Shutterstock

Suomessa kylmä alkukesä on vaikuttanut siihen, että panimoalan myynnit laahaavat merkittävästi, kertoo Yle.

Juomat eivät käy kesäisin Suomessa kaupaksi perinteiseen tapaan silloin, kun kelit eivät ole lämpimät. Kesän alku on ollut Sinebrychoffille myynnillisesti vuosikymmenen huonoin.

– Sen voimme sanoa, mutta valitettavasti emme tarkempia litroja, kertoo viestintäpäällikkö Timo Mikkola kertoo Ylelle.

– Koska touko-elokuu on se meille tärkein ajanjakso, vaikuttaa tämä tietysti koko vuoden myyntiimme negatiivisesti, Mikkola jatkaa.

Myös Hartwallilta kerrotaan, että kesäkuun myynnit ovat yltäneet vain tyydyttävään tasoon.

– Sää ei ole myynnin ainoa tekijä. Sekin vaikuttaa, miten onnistuneita kampanjoita tehdään, Hartwallin viestintäpäällikkö Taina Lampela-Helin toteaa Ylelle.

Olut ei ole sääherkkä

Kesäkuukausina juodaan tavallisesti reilusti yli puolet panimojuomista. Esimerkiksi pulloveden myynti saattaa nousta helteisenä kesänä jopa 30 prosenttia. Oluen myyntiin säätilat eivät kuitenkaan vaikuta merkittävästi.

– Toisin kuin luullaan, olut ei ole niin sääherkkä. Suomalaiset juovat sitä ruuan kanssa ja saunassa, minne mennään, vaikka rakeita sataisi, Mikkola kertoo.

Lähde: Yle

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja