Yle: Olutta juodaan "vaikka rakeita sataisi" – näin viileä alkukesä on vaikuttanut juomien myyntiin
Suomessa kylmä alkukesä on vaikuttanut siihen, että panimoalan myynnit laahaavat merkittävästi, kertoo Yle.
Juomat eivät käy kesäisin Suomessa kaupaksi perinteiseen tapaan silloin, kun kelit eivät ole lämpimät. Kesän alku on ollut Sinebrychoffille myynnillisesti vuosikymmenen huonoin.
– Sen voimme sanoa, mutta valitettavasti emme tarkempia litroja, kertoo viestintäpäällikkö Timo Mikkola kertoo Ylelle.
– Koska touko-elokuu on se meille tärkein ajanjakso, vaikuttaa tämä tietysti koko vuoden myyntiimme negatiivisesti, Mikkola jatkaa.
Myös Hartwallilta kerrotaan, että kesäkuun myynnit ovat yltäneet vain tyydyttävään tasoon.
– Sää ei ole myynnin ainoa tekijä. Sekin vaikuttaa, miten onnistuneita kampanjoita tehdään, Hartwallin viestintäpäällikkö Taina Lampela-Helin toteaa Ylelle.
Olut ei ole sääherkkä
Kesäkuukausina juodaan tavallisesti reilusti yli puolet panimojuomista. Esimerkiksi pulloveden myynti saattaa nousta helteisenä kesänä jopa 30 prosenttia. Oluen myyntiin säätilat eivät kuitenkaan vaikuta merkittävästi.
– Toisin kuin luullaan, olut ei ole niin sääherkkä. Suomalaiset juovat sitä ruuan kanssa ja saunassa, minne mennään, vaikka rakeita sataisi, Mikkola kertoo.
Lähde: Yle
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti