Nämä tuotteet maistuvat suomalaisille kesähelteillä – yksi grillitrendi ylitse muiden: "Kasvaa kuusinkertaisesti tällä hetkellä"
Miten kovat helteet ovat näkyneet elintarviketeollisuudessa? Sinebrychoffin viestintäpäällikkö Timo Mikkola sekä Keskon asiakasnäkemysjohtaja Heidi Jungar kertoivat suomalaisten ostajien käyttäytymisestä Huomenta Suomen lähetyksessä.
Helle vaikuttaa Timo Mikkolan mukaan totta kai kaikkiin panimojuomiin, mutta kun helle jatkuu pitkään, eniten myynti kasvaa alkoholittomien juomien osalta.
– Vesiä, kivennäisvesiä ja virvoitusjuomia ja alkoholitonta olutta menee enemmän kuin normaalisti, Mikkola kertoo.
POIMI TALTEEN VINKIT: Unohda jäätelö ja kylmät juomat! Näin helteellä kannattaisi oikeasti syödä
Juomien kasvanut menekki tuo Mikkolan mukaan haasteita muun muassa pakkausmateriaalien saatavuuden suhteen.
– Jakelu toimii hyvin, mutta kun tilauksia tulee samalle päivälle paljon, jopa kaksi kertaa enemmän kuin normaalina kiireisenä heinäkuun päivänä, niin kyllä se tuottaa ongelmia.
" Kesä, Suomi ja grillaus kuuluvat yhteen"
Jos kesä näkyy juomien myynnin kasvuna, näkyykö se suomalaisten ostoskoreissa? Keskon asiakasnäkemysjohtaja Heidi Jungarin mukaan ruoan kulutus pysyy suunnilleen samankaltaisena, mutta ostoskorin sisältö monipuolistuu.
– Kesä, Suomi ja grillaus kuuluvat yhteen, Junger toteaa.
Kesällä nautitaan paikallisia tuotteita, uusia perunoita, grillikalaa, kasviksia ja totta kai jäätelöä.
– Raakamakkaroiden tarjonta on monipuolistunut ja ne kasvaa kuusinkertaisesti tällä hetkellä, Junger kertoo.
Lähetyksessä keskusteltiin lisäksi suomalaisten ostoskäyttäytymisestä ja siitä, millaisia ruokakaupassa kävijöitä olemme nykyisin. Katso koko haastattelu artikkelin alusta löytyvältä videolta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa