Yksi selvästi ylitse muiden – tämä on suomalaislasten kouluruokasuosikki

Makaronilaatikko ketsuppi
Jauhelihamakaronilaatikko maistuu suomalaisille lapsille ja nuorille. Lehtikuva

Valtakunnallisesta kyselytutkimuksesta selvisi, mitkä ruoat kuuluvat suomalaisten lasten ja nuorten suosikkeihin eri kouluruoista.

Fazerin teettämässä kyselytutkimuksessa selvitettiin suomalaisten lasten ja nuorten kouluruokasuosikkeja, jotka osoittautuivat ympäri Suomea hyvin samanlaisiksi.

Fazer tutki touko-kesäkuussa 2015, minkälaista kouluruokailua lapset eri puolella Suomea ja eri ikäryhmissä toivovat. Nettipaneelikyselyyn vastasi yhteensä 1000 suomalaista 7–17-vuotiasta koululaista eri puolilta Suomea. Tutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö Evidens Oy.

– Jauhelihamakaronilaatikko on selkeä ykkönen koko Suomessa, Evidens Oy:n toimitusjohtaja Tuija Wikström summaa Makuja.fi-sivustolle.

Makaronilaatikko on sekä tyttöjen että poikien kouluruokasuosikki Suomessa, mutta myös kalapuikot kuuluvat monen lapsen ja nuoren suosikkeihin kouluruokien joukosta. Kun kouluruokamieltymyksiä tutkittiin alueellisesti, selvisi, että pääkaupunkiseudulla kalapuikot ohittivat mittauksessa jopa jauhelihamakaronilaatikon. Muualla Suomessa makaronilaatikko piti ykkössijaa.

Jauheliharuoat ovat lasten ja nuorten mieleen

Jauhelihamakaronilaatikon lisäksi muutama muukin jauheliharuoka kuuluu viiden suosituimman kouluruoan joukkoon Suomessa. Erityisen paljon ykkössuosikkinsa lisäksi lapset ja nuoret pitävät niin ikään jauhelihasta valmistettavista lihapullista sekä lasagnesta.

Lempiruoat eri puolilla Suomea:

Pääkaupunkiseutu, Uusimaa
1. Kalapuikot
2. Jauhelihamakaronilaatikko
3. Täytetty tortilla
4. Lihapullat
5. Pinaattiohukaiset

Muu Etelä-Suomi
1. Jauhelihamakaronilaatikko
2. Lihapullat
3. Lasagne
4. Uunimakkara
5. Täytetty tortilla

Länsi-Suomi
1. Jauhelihamakaronilaatikko
2. Uunimakkara
3. Lihapullat
4. Pizza
5. Lasagne

Itä- ja Pohjois-Suomi
1. Jauhelihamakaronilaatikko
2. Lasagne
3. Uunimakkara
4. Lihapullat
5. Täytetty tortilla

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat