Mitä "makaronilaatikon syrjäyttäjän" väliin sujahtaa? Tässä on Suomen suosituin tortillatäyte

2:57 Ruoka, jota suomalaiset nyt rakastavat: ”Syrjäyttänyt arjessa makaronilaatikon”

Pauligin Taloustutkimuksella teettämästä texmextutkimuksesta selviää, millaisia täytteitä suomalaiset lappaavat tortillojensa väliin. Videolla texmexin suosiosta kertoo Pauligin Suomen ja Baltian liiketoiminnasta vastaava johtaja Lenita Ingelin. 

Helmikuussa uutisoitiin, että erilaiset texmexruoat ovat kasvattaneet viime vuosina suosiotaan Pohjoismaissa. Suomessa texmexin ovat löytäneet erityisesti lapsiperheet sekä nuoret aikuiset. Pauligin Taloustutkimuksella teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan 55 prosenttia vastaajista kokee, että texmex tuo kaivattua vaihtelua syömiseen. 

– Nuoret aikuiset ja lapsiperheet ovat innostuneet texmexistä, koska sitä on helppo tarjoilla ja varioida arjessa. Esimerkiksi tortillojen väliin voi sujauttaa lähes kaikkea, mitä kaapista löytyy. Tortillat ovat suomalaisille kuin uusi makaronilaatikko – niin suosittuja ne jo lapsiperheissä ovat, kertoo Pauligin markkinointipäällikkö Kati Kyllönen

Tutkimuksen suoritti Taloustutkimus Pauligin toimeksiannosta internet-paneelinsa avulla tammikuussa 2020. Tutkimukseen vastasi 1030 iältään 15–69-vuotiasta suomalaista. Tutkimukseen vastanneista 36 prosenttia mieltää texmexin viikonloppuruoaksi ja perjantaisin sitä syö 23 prosenttia. 

Suosituimmat texmexruoat ovat Suomessa tortillat (82 %), nacho-lastut (42 %) ja tacot (34 %). Mieluisimpia täytteitä suomalaisten mielestä puolestaan ovat jauheliha, tomaatti, salaatti, juusto, salsa sekä sipuli. 

Suosituimmat texmextäytteet: Jauheliha on tortillojen ykkönen

TÄYTE

SUOSIO %

Jauheliha

76 %

Tomaatti

74 %

Salaatti

71 %

Juusto

67 %

Salsa

61 %

Sipuli 

61 %

Kana

55 %

Kurkku

53 %

Valmiit mausteseokset

51 %

Pippurit

49 %

Guacamole

38 %

Ranskankerma

38 %

Jalapeno

34 %

Avokado

31 %

Pavut

26 %

Maissi

19 %

Ananas

17 %

Nyhtökaura

10 %

Kala

3 %

Muu vegaaninen proteiini/ lihan korvike

3 %

Hapankerma/ dippi

2 %

Chili

1 %

Muut

5 %

Ei osaa sanoa

1 %

Miksi texmexruoasta innostutaan erityisesti lapsiperheissä ja mitä suomalaiset laittavat tortillojensa väliin? Katso videolta Pauligin Suomen ja Baltian liiketoiminnasta vastaavan johtajan Lenita Ingelinin haastattelu. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja