Ruokakulttuuriasiamiehen mukaan suomalaisessa ruokakulttuurissa viehättävät etenkin puhtaus ja raaka-aineiden selkeys.
Maailman suurimmat ruokamessut käynnistyivät tänään perjantaina Berliinissä. Suomalaisesta näkökulmasta katsottuna messut ovat merkittävät, sillä Suomi on messujen kumppanimaa teemalla ”Aus der Widnis” eli villistä luonnosta.
MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemien mukaan suomalaisessa ruokakulttuurissa kiehtovat selkeys, upeat maut ja puhtaus. Nämä ovat myös tekijöitä, jotka naisen mukaan määrittelevät ruokakulttuuriamme.
– Se mitä luonnosta, metsästä, pelloilta, maatiloilta lähtee liikkeelle, on aidosti ja tutkitusti puhdasta ruokaa, Syväniemi kertoo Huomenta Suomen lähetyksessä.
