Yksi raaka-aine ylitse muiden! Tämän tuotteen asiantuntija nostaisi esille suomalaisesta ruokakulttuurista: "Aivan uniikki tuote"

Huomenta Berliini - Suomi pääosassa maailman suurimmilla ruokamessuilla 6:20 Huomenta Berliini - Suomi pääosassa maailman suurimmilla ruokamessuilla

Ruokakulttuuriasiamiehen mukaan suomalaisessa ruokakulttuurissa viehättävät etenkin puhtaus ja raaka-aineiden selkeys. 

Maailman suurimmat ruokamessut käynnistyivät tänään perjantaina Berliinissä. Suomalaisesta näkökulmasta katsottuna messut ovat merkittävät, sillä Suomi on messujen kumppanimaa teemalla ”Aus der Widnis” eli villistä luonnosta.

MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemien mukaan suomalaisessa ruokakulttuurissa kiehtovat selkeys, upeat maut ja puhtaus. Nämä ovat myös tekijöitä, jotka naisen mukaan määrittelevät ruokakulttuuriamme.

– Se mitä luonnosta, metsästä, pelloilta, maatiloilta lähtee liikkeelle, on aidosti ja tutkitusti puhdasta ruokaa, Syväniemi kertoo Huomenta Suomen lähetyksessä.

– Meillä on selkeitä upeita raaka-aineita. Metsänantimet, marjat, maito, juurekset ja peruna, jonka kulutus valitettavasti laskee.

Suomalainen kananmuna on aivan uniikki tuote

Messuilla yli 80 yritystä eri puolilta Suomea pääsee esittelemään tuotteitaan noin 400 000 messuvieraalle. Tuotteita löytyy valtava kirjo marjoista säilykelihoihin ja juustoihin, mutta yhden tuotteen mukanaolosta Syväniemi on erityisen iloinen.

– Olen iloinen siitä, että esillä on suomalainen kananmuna, joka on aivan uniikki tuote. Makueroja taatusti löytyy riippuen siitä, mistä tuote tulee ja miten se on tuotettu, mutta yksi asia on ylitse muiden; meillä kananmunaketju on salmonellaton, asiantuntija kommentoi.  

Mitä suomalaista ruokaa asiantuntija tarjoilisi ulkomaalaisille vieraille? Miltä messuilla näyttää? Katso koko haastattelu artikkelin alusta löytyvältä videolta.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja