Yksi jäätelömaku ei millään lyö läpi Suomessa – jäätelövalmistaja: "Yllätys minulle itsellenikin"

Tuoreet jäätelötrendit ja ajattomat makuklassikot 8:10 Tuoreet jäätelötrendit ja ajattomat makuklassikot
Mitä uutuusmakuja jäätelötarjonnassa tänä kesänä nähdään ja mitkä ovat suosituimmat jäätelömaut? Katso haastattelu videolta.

Suomalaiset ovat varsinaista jäätelökansaa. Tutut ja turvalliset maut tekevät kauppansa joka vuosi, mutta uutuuksia halutaan kuitenkin joka kesä. Välillä uutuudet tulevat jäädäkseen, osa jää vain yhden kesän tuotteiksi.

Suomalaiset ovat jäätelönkulutuksessa maailman kärkiluokkaa ja täällä syödään vuodessa jopa 13 litraa jäätelöä henkeä kohden. 

Jäätelöä syödään Suomessa ympäri vuoden, mutta luonnollisesti kesällä myynti lisääntyy selvästi. Usein myös uutuustuotteet tuodaan markkinoille juurikin kesäksi. 

Uusia suosikkeja

MTV Uutiset kävi tutustumassa Jätskiauton ja Helsingin Jäätelötehtaan suosituimpiin jäätelöihin ja tämän kesän uutuuksiin.

– Karnevaalipuikko on ollut nyt meidän suosikkimme. Kuvittelimme, että se on lasten suosikkijäätelö, mutta aikuisetkin haluavat sitä. Olemme myyneet sitä tuplamäärän, kertoo Suomen Jätskiauto Oy:n yrittäjä Juha Lauronen.

Jäätelö on sekoitus mansikkaa ja vaniljaa ja se on kuorrutettu stösselillä. 

Helsingin Jäätelötehtaan ikisuosikki on minttusuklaa, mutta uutuuksia on myös luvassa, kun jäätelökioskiin tuodaan makuja maailmalta.

– Meille on tulossa sellainen zuppa inglese -maku. Katsotaan vähän, että miten se suomalaiseen suuhun sopii. Se on Italian suosituin jäätelömaku, kertoo omistaja Linda Magi.

Kyseessä on sekoitus taikinaa, suklaata ja erilaisia hedelmiä. 

Kahvijäätelö ei yllättäen mene kaupaksi

Mansikka, vanilja ja suklaa ovat ne jäätelön perusmaut, jotka löytyvät melko varmasti jokaisesta jäätelökioskista ja Jätskiautosta.

Uusia makuja kehitellään ja reseptejä hiotaan kuitenkin jatkuvasti. 

Yksi hieman epäonnistuneempi tuotos oli Magin mukaan aprikoosijäätelö, jonka he tekivät.

– Aprikoosijäätelö sai aluksi ihan hyvän vastaanoton, mutta otimme sen sitten kuitenkin pois, sillä se ei ollut hirveän suosittu.

Lauronen nostaa esimerkiksi, ehkä hieman yllättäen, kahvijäätelön. Vaikka suomalaiset ovat myös kahvin suurkuluttajia, niin jäätelössä maku ei vakuuta.

– En ole 30 vuotisen urani aikana nähnyt kertaakaan, että jäätelönä kahvin maku olisi lyönyt kaupallisesti läpi. Se on yllätys minulle itsellenikin. 

Mitä muita uutuusmakuja jäätelötarjonnassa tänä kesänä nähdään? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.