Yksi ainesosa tekee perunamuusista yksinkertaisesti parasta – kurkkaa heti maustekaappiisi!

3:03 Videolla selvitetään miltä perunalastuista tehty perunamuusi maistuu

Kotoisaan perunamuusiin saa aivan uudenlaisen twistin, kun siihen lisää ripauksen maustekaapin salaista aarretta.

Videolla: Toimittaja testasi, voiko sipseistä tehdä perunamuusia.

Suomalaiset rakastavat perunamuusia ja kotoisa lisuke maistuu vaikkapa lihapullien tai poronkäristyksen kyljessä tarjoiltuna. Pottumuusi on lohturuokaa parhaimillaan, sillä se yhdistää perunat mahtavaan makuliittoon voin, suolan ja maidon tai kerman kanssa.

Jotkut lisäävät perunamuusin sekaan myös muita mausteita ruokalajin makua korostamaan.

Jauhettu muskottipähkinä nostaa muusin maun uudelle tasolle

Jos haluat muusiin aivan uudenlaisen vivahteen, kokeile lisätä sen joukkoon maustekaapin aarretta, jota et ole tullut edes ajatelleeksi. The Kitchn -ruokasivusto vinkkaa, että pottumuusin maun saa nostettua uudelle tasolle lisäämällä muusin joukkoon jauhettua muskottipähkinää. Muskottipähkinä on loistava vastapari kermaiselle muusille ja korostaa perunan makua.

– Kun seuraavan kerran teet perunamuusia, lisää vain ripaus tai kaksi tuoretta jauhettua muskottipähkinää kerman, voin, suolan ja pippurin kanssa. Sekoita mauste muusin joukkon ja maista. Lisää muskottipähkinää tarvittaessa rohkeasti lisää. Muskottipähkinän hienostunut maku saa perheesi ja vieraasi ihmettelemään, miten ihmeessä olet saanut perunan maistumaan niin hyvältä, The Kithcn -sivuston ruokatoimittaja Marcella Dilonardo sanoo.

Lähde: The Kitchn

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran syyskuussa 2019. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja