Muusin tekeminen entistäkin helpompaa: Kari Aihinen vinkkaa kolmen ainesosan superhyvän pottureseptin – perunoita ei tarvitse edes kuoria!

Miten varhaisperunat tulisi keittää, jotta niistä tulee täydellisiä? 1:43 Miten varhaisperunat tulisi keittää, jotta niistä tulee täydellisiä?

Perunamuusi on helppo tehdä itse, mutta jos haluat vielä hieman oikaista ja valmistaa muusiakin simppelimmän lisukkeen, testaa Kari Aihisen vinkkaamaa pottuvoita.

Videolla Pekka Terävän paras ohje varhaisperunoiden keittämiseen.

Keittiömestari Kari Aihinen vinkkasi Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden viimeisessä jaksossa näppärän perunalisukkeen, joka sopii mainiosti tarjottavaksi vaikka poronkäristyksen kanssa.

Aihinen kokkasi ohjelmassa yhdessä yötyötä tekevän Greetan kanssa erilaisia pororuokia, jotka saivat lisukkeekseen maukkaan pottuvoin. Pottuvoi on kuin perunamuusi, mutta pottuvoin valmistaminen ei vaadi sen suurempaa muusaamista, eikä maitoa tarvitse käyttää lainkaan.

Paahdetut perunat täydellisen pottuvoin salaisuus

Pottuvoin voi valmistaa perunat keittämällä, mutta entistä parempaa siitä saat, jos paahdat potut uunissa kypsiksi. Tämä on Kari Aihisen niksi täydelliseen pottuvoihin. Muista olla myäs tarkkana, että valitset jauhoisen perunalajikkeen pottuvoihin.

Kun perunat ovat paahtuneet uunissa, on tärkeää muistaa toimia heti:

– Halkaisen perunat, kun ne ovat vielä kuumia ja höyryäviä. Jos peruna jäähtyy liikaa, niin voi ei sekoitu kauniisti joukkoon, Aihinen totesi ohjelmassa.

Täydellisesti paahtunut peruna murskataan lusikalla voin kanssa tasaiseksi soseeksi.

– Tästä näkee, että on hyvä perunamassa, kun yhdellä lusikalla menee kauniiksi pyreeksi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.