Yhdellä seikalla huomattava vaikutus makuelämykseen – ethän pilaa olutta tietämättäsi?
Parhaimman makunautinnon saamiseksi olut kannattaa asiantuntijan mukaan säilyttää viileässä ja kaataa lasiin ennen tarjoilua. Näillä yksinkertaisilla vinkeillä pääsee jo pitkälle.
Videolla olutasiantuntija näyttää, kuinka vehnäolut kuuluu kaataa lasiin.
Sillä, kuinka olut tarjoillaan, on valtava merkitys niin juoman maun kuin kokonaisvaltaisen elämyksen kannalta. Real Simple -sivusto kysyi juoma-alan asiantuntijalta vinkit, joiden avulla olutnautinto on taattu.
Lasiin kaatamisesta lukuisia hyötyjä
Painomalan ammattilaisen Ryan Daleyn mukaan tärkein vinkki oluen tarjoiluun on hyvin yksinkertainen: kaada se lasiin. Tämä yksinkertainen asia tuo oluesta esiin monia hyviä puolia, sillä makuelämykseen vaikuttavat kaikki aistit – ei pelkkä maku.
Oluen värimaailmat vaihtelevat vaalean keltaisesta tumman ruskeaan, ja jos juot oluesi aina pullosta, et koskaan pääse tutustumaan lempijuomaasi silmilläsi.
Toinen hyvä syy kaataa olut lasiin on se, että lasiin kaataminen auttaa vapauttamaan hiilidioksideja, joka auttaa sekä vapauttamaan oluesta enemmän makua ja aromeja. Kun ylimääräinen hiilidioksidi pääsee haihtumaan, se ei päädy täyttämään vatsalaukkuasi.
LUE LISÄÄ AIHEESTA: Ethän juo olutta suoraan pullosta? Tyypillinen moka voi saada vatsasi vääntämään
Jokaiselle oluttyypille löytyy omat lasinsa, mutta asiantuntijan mukaan voit hyvillä mielin valita lasin, joka on juuri sinulle mieluinen.
– Pelkkä oluen kaatamisella lasiin saat positiivisia ominaisuuksia. Sen tulisi miellyttää silmääsi ja tuntua hyvältä kädessäsi, joten tärkeintä olisi valita mieluummin lasi, joka sopii sinulle kuin lasi, joka sopii oluelle, Daley muistuttaa.
Huoneenlämpö edistää pilaantumista
Oluen tarjoilun lisäksi toinen erittäin tärkeä seikka oluen tarjoilussa on säilyttää olut viileässä. Lämpimässä paikassa säilyttäminen nopeuttaa oluen pilaantumista samalla, kun sillä voi olla negatiivisia vaikutuksia oluen makuun.
Jos olet tähän asti ajatellut, että olutlaatikko säilyy muutaman päivän hyvänä huoneenlämmössä, asiantuntija kannustaa miettimään uudelleen. Jos kotoasi löytyy esimerkiksi kellari, vie oluesi pimeimpään ja viileimpään nurkkaan. Kiität tästä itsesi myöhemmin.
LUE LISÄÄ OLUEN SÄILYTYKSESTÄ: Väärä säilytys pilaa oluen minuuteissa – näin pidennät juoman käyttöikää
Lähde: RealSimple
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka