Parhaimman makunautinnon saamiseksi olut kannattaa asiantuntijan mukaan säilyttää viileässä ja kaataa lasiin ennen tarjoilua. Näillä yksinkertaisilla vinkeillä pääsee jo pitkälle.
Videolla olutasiantuntija näyttää, kuinka vehnäolut kuuluu kaataa lasiin.
Sillä, kuinka olut tarjoillaan, on valtava merkitys niin juoman maun kuin kokonaisvaltaisen elämyksen kannalta. Real Simple -sivusto kysyi juoma-alan asiantuntijalta vinkit, joiden avulla olutnautinto on taattu.
Lasiin kaatamisesta lukuisia hyötyjä
Painomalan ammattilaisen Ryan Daleyn mukaan tärkein vinkki oluen tarjoiluun on hyvin yksinkertainen: kaada se lasiin. Tämä yksinkertainen asia tuo oluesta esiin monia hyviä puolia, sillä makuelämykseen vaikuttavat kaikki aistit – ei pelkkä maku.
Oluen värimaailmat vaihtelevat vaalean keltaisesta tumman ruskeaan, ja jos juot oluesi aina pullosta, et koskaan pääse tutustumaan lempijuomaasi silmilläsi.
Toinen hyvä syy kaataa olut lasiin on se, että lasiin kaataminen auttaa vapauttamaan hiilidioksideja, joka auttaa sekä vapauttamaan oluesta enemmän makua ja aromeja. Kun ylimääräinen hiilidioksidi pääsee haihtumaan, se ei päädy täyttämään vatsalaukkuasi.
LUE LISÄÄ AIHEESTA:
