0:28

Ethän juo olutta suoraan pullosta? Tyypillinen moka voi saada vatsasi vääntämään

Turvottaako? Valitettava tosiasia on, että joskus oluen juominen voi aiheuttaa ikäviä vatsaoireita ja turvotusta. Oluesta on kuitenkin mahdollista nauttia ilman epämukavaa oloa, kunhan muistaa muutaman tärkeän seikan. 

Katso videolta, kuinka stout-olut kuuluisi kaataa lasiin.

Newyorkilaisen olutasiantuntija Anne Becerran mukaan tyypillisimmät oluen juontiin liittyvät virheet voivat olla syynä epämukavaan oloosi. 

Seuraavat virheet välttämällä voit nauttia oluesta täysin rinnoin! 

Kolme turvottavaa oluen juonti mokaa

1) Juot olutta suoraan pullosta tai tölkistä
2) Juo oluen hyvin, hyvin kylmänä.
3) Juot olutta liikaa.

Kun olut kaadetaan lasiin, juoman sisältämät hiilihapot pääsevät vapautumaan. Jos olutta juodaan puolestaan suoraan pullosta, oluen sisältämät hiilihapot pääsevät vapautumaan vasta vatsassasi, ja tämä jos mikä saa aikaan turvotusta.

Tämän lisäksi kylmä lämpötila lisää hiilihapon sitoutumista nesteeseen. Eli pahin vaihtoehto vatsasi kannalta on juoda olut suoraan pullosta tai tölkistä todella kylmänä.

Ja totta kai, olutta kannattaa muistaa nauttia kohtuudella. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja