Yhdellä herkulla valtava suosio! Tätä ruokaa suomalaiset ahmivat ravintolavaunuissa: ”Kaikkien aikojen suosituin tuotteemme”

lihapullat
Shutterstock

Lihapullat ja lohikeitto kuuluvat suosituimpiin ruokiin junamatkustajien keskuudessa. 

Vaikka ravintolavaunussa sesonkituotteet vaihtuvat kausittain, klassikot pitävät edelleen pintansa. Yksi ruoka-annos nousee junamatkustajien keskuudessa selkeäksi suosikiksi. 

– Lihapullat ovat kaikkien aikojen suosituin tuotteemme, vuodessa niitä menee yli 80 000 annosta. Myös lohikeitto pitää pintansa vuodesta toiseen, matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen VR:ltä kertoo.

Myös juomien joukosta löytyy selkeä ykkönen. 

– Juomista suomalaiseen makuun maistuu kahvi, jota myymme yli 1,6 miljoonaa kuppia vuodessa, Romanainen lisää.

Ravintolavaunujen suosio hurjassa kasvussa

Viime vuosina ravintolavaunussa ruokailun suosio on kasvanut hurjasti – junassa halutaan nauttia niin aamiaista, lounasta kuin pikkupurtavaakin. 

– Asiakkaamme arvostavat uusittuja ravintolapalvelujamme ja niiden suosio on voimakkaassa kasvussa – parin viime vuoden aikana kasvu on ollut 20 prosenttia, Romanainen kertoo.

Vastaamalla voimakkaaseen kysyntään, VR on tuomassa liikenteeseen seitsemän uutta ravintolavaunua. Uudet vaunut tulevat liikenteeseen 2020–2021 etenkin niihin vuoroihin, joissa ravintolavaunua ei vielä ole. 

Ravintolavaunu ei ole ainoa paikka, jossa suomalaisilla on selkeitä ruokasuosikkeja. Makuja.fi otti viime kesänä selvää, mitkä ruoat maistuvat suomalaisille huvipuistoissa, ja vastaukset olivat melko yksimielisiä. Lisää huvipuistojen suosituimmista ruoista voit lukea täältä. Myös suosituimpien lounasruokien kärkikymmenikkö on melko selvä. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja