Yhdellä herkulla valtava suosio! Tätä ruokaa suomalaiset ahmivat ravintolavaunuissa: ”Kaikkien aikojen suosituin tuotteemme”
Lihapullat ja lohikeitto kuuluvat suosituimpiin ruokiin junamatkustajien keskuudessa.
Vaikka ravintolavaunussa sesonkituotteet vaihtuvat kausittain, klassikot pitävät edelleen pintansa. Yksi ruoka-annos nousee junamatkustajien keskuudessa selkeäksi suosikiksi.
– Lihapullat ovat kaikkien aikojen suosituin tuotteemme, vuodessa niitä menee yli 80 000 annosta. Myös lohikeitto pitää pintansa vuodesta toiseen, matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen VR:ltä kertoo.
Myös juomien joukosta löytyy selkeä ykkönen.
– Juomista suomalaiseen makuun maistuu kahvi, jota myymme yli 1,6 miljoonaa kuppia vuodessa, Romanainen lisää.
Ravintolavaunujen suosio hurjassa kasvussa
Viime vuosina ravintolavaunussa ruokailun suosio on kasvanut hurjasti – junassa halutaan nauttia niin aamiaista, lounasta kuin pikkupurtavaakin.
– Asiakkaamme arvostavat uusittuja ravintolapalvelujamme ja niiden suosio on voimakkaassa kasvussa – parin viime vuoden aikana kasvu on ollut 20 prosenttia, Romanainen kertoo.
Vastaamalla voimakkaaseen kysyntään, VR on tuomassa liikenteeseen seitsemän uutta ravintolavaunua. Uudet vaunut tulevat liikenteeseen 2020–2021 etenkin niihin vuoroihin, joissa ravintolavaunua ei vielä ole.
Ravintolavaunu ei ole ainoa paikka, jossa suomalaisilla on selkeitä ruokasuosikkeja. Makuja.fi otti viime kesänä selvää, mitkä ruoat maistuvat suomalaisille huvipuistoissa, ja vastaukset olivat melko yksimielisiä. Lisää huvipuistojen suosituimmista ruoista voit lukea täältä. Myös suosituimpien lounasruokien kärkikymmenikkö on melko selvä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa