Vyötärö kapeammaksi ruoan avulla – tee nämä muutokset kotonasi

porkkana
Shutterstock

Painonhallintaa ajatellen arjessa on hyvä tehdä järkeviä valintoja, mutta mitä nämä arkiset valinnat oikein ovat?

Tee nämä helpot muutokset kotonasi, niin painonhallinta helpottuu. 

Vaihda virvoitusjuomat toisiin vaihtoehtoihin

Jokainen tietää, että sokeriset limut ovat epäterveellisiä. Kuitenkin monessa jääkaapissa on aina pullo tai pari limpparia. Hiilihapollisista juomista ei ole pakko luopua kokonaan, mutta vaihda sokeripommit kevytlimuihin tai maustettuihin kivennäisvesiin, jotka eivät sisällä lainkaan kaloreita.

Vaihda tavaroiden paikkaa

Kaikkien epäterveellisten ruokien pois heittäminen voi tuntua typerältä, ja sitä se ehkä onkin. Älä siis suotta tyhjennä jääkaappisi sisältöä roskikseen, mutta siirrä epäterveelliset vaihtoehdot hyllyjen perukoille. Sieltä et napsi niitä joka kerta jääkaapin oven avatessasi.

Siirtyminen kohti terveellisempää elämää voi myös tuntua helpommalta, kun tiedät, että herkkuja on edelleen saatavilla, jos siltä tuntuu.

Valkoisesta ruskeaan

Tumma leipä, riisi ja pasta ovat kaikki vaaleita versioita täyttävämpiä ja ravitsevimpia. Tee siis vaihto heti seuraavalla kauppareissulla ja osta tummaa versiota.

Suunnittele etukäteen

Ota aikaa onnistumiselle, eli käytä aikaasi vaikka vihannesten pilkkomiseen annospaloiksi, jos kasvisten syöminen tuntuu muuten hankalalta. Valmiiksi pilkottuja vihanneksia on helppo napostella ja ottaa vaikka mukaan töihin.

Suunnittelun avulla sinun on helpompi tehdä järkeviä valintoja ruoan suhteen sen sijaan, että tarttuisit nälissäsi suklaapatukkaan.  

Lähde: fitbie.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja