Pettämättömät vinkit: Vihdoinkin irti sokerinhimosta!

pullakuva
Aloita sokerin vähentäminen asteittain. Colourbox

Sokerin vähentämiseen on monta hyvää syytä: laihdut, vatsasi voi paremmin ja mielialasi kohoaa. Mutta miten vähentää sokerinkäyttöä?

Mirror listasi personal trainer ja ravintotietelijä Carly Tierneyn askeleita, joita seuraamalla saat sokerinkulutuksesi kuriin. 

Opettele piilopaikat

Limut ja suklaa ovat täynnä sokeria, mutta tosiasiassa sokeria löytyy paljon muualtakin. Sokeri piilottelee niin ketsupissa, salaatinkastikkeissa, maustetuissa jogurteissa, myslipatukoissa, pastakastikkeissa kuin alkoholijuomissakin.

Aloita pienin askelin

Kaiken sokerin jättäminen ruokavaliosta voi tuntua turhan haasteelliselta. Aloita pienimmillä askelilla ja keskity aluksi esimerkiksi pelkkiin juomiin. Lopeta sokerin lisääminen teehen ja kahviin ja luovu mehuista ja virvoitusjuomista.

Rajoita alkoholinkäyttöä

Alkoholijuomat voivat olla todellisia sokeripommeja, joten niiden nauttiminen voi pitää yllä sokerinhimoa.

Älä luovu välipaloista

Välipalojen avulla verensokeri pysyy tasaisempana, joten niistä ei kannata missään nimessä luopua kokonaan. Vaihda kuitenkin iltapäivän pulla tai suklaapatukka terveellisempiin vaihtoehtoihin, kuten raejuustoon, kreikkalaiseen jogurttiin, marjoihin tai pähkinöihin.

Opettele piilonimet

Sokerilla on paljon nimiä, joiden taakse se piiloutuu tuoteselosteissa. Fruktoosi ja erilaiset siirapit kertovat kaikki sokerista. Opettele nimet ja perehdy kaupassa elintarvikkeiden tuoteselosteisiin. 

Syö vitamiineja

Huolehdi riittävästä vitamiinien saannista syömällä runsaasti erivärisiä kasviksia.

Säästä sokeri erityisiin hetkiin

Sokerista ei tarvitse luopua kokonaan ja ikuisiksi ajoiksi, mutta sen käyttö on fiksua rajoittaa vain  erikoistilanteisiin ja juhlahetkiin. Keitot, kastikkeet, jogurtit ja mutu arkiruoat maistuvat hyvältä ilman sokeriakin.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja