Olisi kiva laihtua, mutta haluat silti herkutella ja laiskotella? Kokeile näitä vinkkejä!

pitsa,-terveellinen,-mausteet
Mille tahansa ruoalle on olemassa terveellinen vaihtoehto – jopa pizzalle! Shutterstock

Haluaisit laihtua, mutta herkut ja sohva ovat yksinkertaisesti liian kutsuva vaihtoehto? Ei hätää – kokosimme laiskan laihduttajan vinkit yhteen. 

Laihduttaminen vaikuttaa isolta urakalta, mutta todellisuudessa se vaatii vain pieniä viilauksia elämäntapaasi. Jos sinulla on ylipainoa, et tuskin ole kerryttänyt kiloja hetkessä, vaan ne ovat syntyneet pienten muutosten ansiosta – siksi ne myös lähtevät pienillä muutoksilla. 

Muista, että näillä viilauksilla paino ei putoa hurjaa vauhtia, mutta se on myös parempi vaihtoehto. Mitä hitaammin kilot lähtevät, sitä varmemmin ne myös pysyvät poissa. 

1. Osta ruokaa, jossa ei ole tuoteselosteita

Yksi helpoimpia tapoja elää terveellisemmin on syödä puhdasta ruokaa – jätä siis tuoteselosteita sisältävät tuotteet kauppojen hyllylle ja osta liha lihana ja kasvikset kasviksina. 

Esimerkiksi jo pelkkä murojen korvaaminen munakkaalla vaikuttaa syömääsi sokerin määrään huomattavasti. Monia tuotteita markkinoidaan terveellisinä, vaikka ne ovat todellisuudessa melkoisia kaloripommeja – näihin lukeutuvat esimerkiksi murot ja myslit. 

Opettele siis joko lukemaan tuoteselosteita tai helpota urakkaa ostamalla vain ruokia, jotka eivät niitä tarvitse. 

2. Korvaa juomat pääasiallisesti vedellä

Mehua, limsaa, kahvia ja ehkäpä vielä muutama tölkki energiajuomia tai puoli pulloa punaviiniä – ei ihme, jos paino ei putoa!

Jos korvaat päivän aikana nauttimasi juomat pääasiallisesti vedellä, voit tikistää kaloreista helposti yli 300 päivässä. Se on jo määrä, joka sopii maltilliselle laihduttajalle. 

3. Löydä terveellisiä herkkuja

Himoitset suklaata ja muita herkkuja – miksi laihduttaminen on niin vaikeaa! Muista, että joka ikiselle herkulle on olemassa terveellisempi korvike, jopa pekonille tai pizzalle

Suklaahimoa voi tyydyttää esimerkiksi suklaan makuisella proteiinipatukalla, joka on loistava välipala vaikkapa kahvin seuralaisena. Jäätelöhimoa puolestaan voi tyydyttää pakastamalla mantelimaidosta, banaaneista ja proteiinijauheesta itse tehtyä herkkua ja pikahelpotusta tuo lusikallinen hunajaa. 

Myös raakakakut maistuvat herkkusuille – kokeile vaikkapa tätä reseptiä!

4. Muokkaa arjen aterioitasi hieman terveellisemmäksi

Muista, että paino putoaa, jos syöt arkena pääasiallisesti terveellisesti. Voit siis välillä myös herkutella, kunhan et tee sitä jatkuvasti. 

Jos esimerkiksi syöt aamiaiseksi sämpylän kahvilla, valitse sen sijaan munakas tai kaurapuuro raejuustolla. Pastalounas muuttuu runsaaksi, ruokaisaksi salaatiksi ja välipalaksi voit nauttia hieman pähkinöitä. Päivälliselle hyvä vaihtoehto on esimerkiksi kämmenen kokoinen pihvi, muutama peruna ja runsaasti kasviksia ja iltapalaksi oiva vaihtoehto on banaani maitorahkalla. 

Älä tee siitä liian vaikeaa – löydä terveellisiä ruokia, jotka oikeasti maistuvat sinulle. Näin et joudu luopumaan mistään, eikä laihduttaminen ole negatiivinen asia. 

5. Jumppaa televisiota katsellen

Etkö jaksa lähteä lenkille, koska haluat katsella rauhassa televisiota? Myös television edessä toteutettu kotijumppa on loistava tapa kuluttaa kaloreita. 

Voit esimerkiksi treenata mainoskatkot eri lihaskuntoliikkeitä tehden tai hyppiä hyppynarua katsellen suosikkisarjaasi. Muista, että jo kymmenen minuuttia päivässä voi vaikuttaa. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja