Vuoden punaviini ja valkoviini 2020: Viinilehden Juha ja Antti maistelivat Alkon valikoiman läpi ja löysivät joukosta kaksi parasta

0:48 Tiedätkö, mistä viinin hinta oikeasti muodostuu? Tämä on 7,5 euron ja 15 euron viinipullon ero

Viinilehti on jälleen valinnut Vuoden punaviinin ja Vuoden valkoviinin. Molemmat voittajat ovat noin 20 euron hintaluokassa Alkossa.

Videolla: Tiedätkö, mitä eroa on 7,50 ja 15 euron viineillä? 

Viinilehden viiniasiantuntijat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo ovat jälleen maistelleet vuoden aikana Alkon viinivalikoimaa läpi ja löytäneet joukosta kaksi parasta, Vuoden punaviinin ja Vuoden valkoviinin.

Perinteen mukaisesti Viinilehden Vuoden viini -kilpailuun osallistuvat Alkon vakiovalikoiman tuotteet, mutta tänä vuonna viinimaahantuojilla oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus ilmoittaa mukaan myös tilausvalikoiman viinejä. Kilpailuun osallistuvat viinit maistetaan sokkona.

Parhaista viiden tähden ja maksimissaan noin 30 euron viineistä he valitsivat useiden uudelleenmaistamiskertojen jälkeen Viinilehden Vuoden punaviinin ja Vuoden valkoviinin

– Valitessamme voittajia, ei kriteeriksi riitä, että vain tykkäämme valituista viineistä, vaan voittajaviineissä pitää korostua viinien autenttisuus ja jäljitettävyys suhteellisesti enemmän kuin tekninen laatu ja tasapainoisuus. Kaikki viiden tähden viinit ovat toki teknisesti korkealaatuisia ja harmonisia, Berglund ja Rinta-Huumo toteavat.

Viinilehden Vuoden punaviini 2020

Viñedos de Alfaro Conde Del Real Agrado Reserva 2012, Espanja,
Alko tuotenumero: 489047
19,59 €

iso_489047_2012-scaled

Perustelut: Erittäin upeasti ja harmonisesti kehittynyt Viñedos de Alfaro Conde Del Real Agrado Reserva 2012 ihastuttaa herkullisella tasapainoisuudellaan ja moniulotteisella aromimaailmallaan. Lue koko arvio Viinilehden sivuilta.

Viinilehden Vuoden valkoviini 2020

Joseph Mellot Pouilly-Fumé La Forge 2018, Ranska,
Alko tuotenumero: 007681
21,99 €

joseph-mellot-pouilly-fume-la-forge-2018

Perustelut: Mellotin Pouilly-Fumé La Forge tuo tyylikkäästi ja hillitysti esille Sauvignon Blanc -lajikkeen ominaisuuksia sekä alkuperäalueen tyypillisiä mineraalisia vivahteita. Lue koko arvio Viinilehden sivuilta.

Vuoden viiniravintola ja Vuoden viininystävä

Viinilehti valitsee vuosittain myös Vuoden viiniravintolan, jonka katsotaan olemassaolollaan edistävän suomalaista viinikulttuuria ja tarjoavan viininystäville asiantuntevan ja miellyttävän pistäytymispaikan. Tänä vuonna valinta osui uuteen helsinkiläiseen, Tio Tikan luotsaamaan Viinibaari Apotekiin, joka sai erityistä kiitosta ainutlaatuisesta miljööstä, pientilojen artesaaniviineistä ja kohtuullisesta hinnoittelusta.

Vuoden viininystävä -titteli puolestaan meni tänä vuonna koomikko Sami Hedbergille. Titteli jaetaan julkisuuden henkilölle, joka rakastaa viinejä eikä arkaile puhua aiheesta. Tänä vuonna toimituksen valinta on tapahtuma-alalla työskentelevä supliikki henkilö, joka tiedetään myös innokkaaksi viininrakastajaksi. 

– Rakastan erityisesti punaviinejä. Pidän voimakkaista tanniineista sekä tummista ja täyteläisistä mauista. Amarone on yksi ihan lempparini – samoin kuin barolot. Ja onhan minulla pieni samppanjakellarikin, Hedberg sanoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja