Moskovassa järjestetään lokakuun toisella viikolla arvostetun S. Pellegrino Young Chef -kokkikilpailun Euraasian semifinaali. Suomea kisoissa edustaa 25-vuotias, helsinkiläisen Michelin-ravintola olon keittiömestari Lari Helenius.
Michelin-ravintola Olossa noin neljä vuotta työskennellyt Lari Helenius, 25, valmistautuu paraikaa Moskovan matkaan. Mistään lomailusta ei kuitenkaan ole kyse, vaan nuori keittiömestari lähtee edustamaan Suomea nuorten huippukokkien S. Pellegrino Young Chef -kilpailun Euraasian semifinaaliin lokakuun toisella viikolla.
Nuorten huippukokkien S. Pellegrino Young Chef -kilpailu järjestetään jo neljättä kertaa ja voittaja selviää keväällä 2020 Milanossa järjestettävässä Grand Finalessa. Tätä ennen käydään 12 alueellista semifinaalia, joiden voittajat pääsevät taistelemaan himoitusta tittelistä. Moskovassa 8.-9. lokakuuta järjestettävään 12 kisaajan Euraasian osakilpailuun valittiin Suomesta huippuravintola Olon keittiömestari Lari Helenius, 25.
Kisa-annos on oodi turskalle
Vasta 25-vuotias Helenius on jo kisakonkari ja kertoo viihtyvänsä kisapaineessa hyvin. Viimeisimmässä kilpailussaan Vuoden kokin tittelistä hän sijoittui toiseksi. S. Pellegrinon kansainväliseen kisaan hänet valittiin kymmenien suomalaishakijoiden joukosta.
– Hakemusta varten piti tehdä yksi annos, ottaa siitä kuva ja kirjoittaa resepti. Tämän lisäksi mukaan piti liittää annoksen tarina. Kesällä sain tietää, että minut on valittu semifinaaleihin, Helenius kertoo MTV:lle.

