Suomalaiset halveksuvat, Italiassa ylistetään: Et ikinä usko, mitä maailman parhaassa pizzassa on täytteenä!

pizza
Maailman parhaaksi valittu pizza on ottanut vaikutteita ranskalaisesta kalakeitosta. Shutterstock

Ranskalaismies Ludovic Bicchierai on valittu maailman parhaaksi pizzantekijäksi vuosittaisessa Pizza World Championships -kilpailussa Italian Parmassa.

Ranskalainen Ludovic Bicchierai on valittu maailman parhaaksi pizzantekijäksi vuosittaisessa pizzaleipureiden kilpailussa. Bicchierai päihitti 650 pizzakokkia 35 eri maasta. Kilpailun 25-vuotisessa historiassa Bicchierai on vasta kolmas voittaja, joka tulee jostain muusta maasta kuin Italiasta.

– Tämä on toinen kerta, kun osallistun kilpailuun. Tänä vuonna päätin käyttää perinteisestä ranskalaista kalakeittoa inspiraationani, voittaja kommentoi kilpailun jälkeen. 

Täytteenä yllättäen lahnaa

Merellinen pizza nousi voittajaksi satojen haastajien joukosta. Sen täytteenä oli hieman yllättäenkin Suomessa varsin arvottomana pidettyä lahnaa. Provencen keittiöön pohjautuvan pizzan täytteet olivat tomaatti, lahnacarpaccio, mozzarella, kesäkurpitsan kukat, katkaravut ja tabasco-kastike.

Bicchierai palkittiin tittelin lisäksi 1000 kilolla pizzajauhoja.

– Vaikka pizza on italialaisen keittiön ikoni, on silloin tällöin aina hienoa nähdä muunmaalaisen kävelevän pois voitto käsissään, kilpailutuomariston puheenjohtaja Patrizio Carrer totesi. 

Tee pizzaa kuin ammattilainen 1:35

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!