Espoolaisravintolan kaksikolle menestystä pizzaleipureiden MM-kilpailussa – palkintosija Suomelle ensimmäinen laatuaan!

pizzamm
Voitokas pizza sisälsi muun muassa kanttarelleja. Ravintola Fat Lizard

Espoolaisravintolan keittiö- ja pizzamestari pokkasivat kolmannen sijan pizzaleipureiden MM-kilpailussa myöhään torstai-iltana Italian Fiuggissa. Palkintosija kyseisissä maailmanmestaruuskilpailussa on Suomelle ensimmäinen laatuaan.

Ravintola Fat Lizardin keittiömestari Matti Hälvä sekä pizzamestari Emanuele Garieri pokkasivat kolmannen sijan API-liiton (Associazione Pizzerie Italiane) L’Italia in una Pizza -kilpailussa myöhään torstai-iltana Italian Fiuggissa. Palkintosija kyseisissä maailmanmestaruuskilpailussa on Suomelle ensimmäinen laatuaan.

– Huikea homma. Toki meillä oli kova usko menestykseen, koska tiesimme pizzamme olevan laadullisesti huippuluokkaa, mutta kun ollaan pizzan kotimaassa Italiassa, niin lähtökohtaisesti ollaan tietysti altavastaajia, toteaa ravintolan keittiömestari Matti Hälvä.

Maiden väliseen finaalikilpailuun osallistui kahdeksan maata. Mukana oli joukkue Suomen lisäksi Skotlannista, Espanjasta, Ranskasta, Saksasta, Maltalta, Romaniasta sekä Ukrainasta. Voiton kilpailussa vei Ranska ja Ukraina sijoittui hopealle.

Kilpailuun makuja omasta kotimaasta

Kukin joukkue valmisti kilpailussa kaksi pizzaa: valkoisen sekä punaisen pizzan, joista jälkimmäinen sisälsi tomaattikastikkeen.

Suomalaisravintolan valkoisen pizzan täytteiksi valikoituivat maa-artisokka, kuivattu poron sydän, poron entrecôte, raitajuuri, fior di latte- ja parmesanjuusto sekä punajuuren verso. Punaisessa kilpailupizzassa täytteinä olivat kantarelli, karitsa-ragu, kuivattu tomaatti, pecorino ja rucolan verso. Tiimin idea oli tuoda kilpailuun makuja omasta kotimaasta, moni kilpailijoista tyytyi perinteisempiin italialaisiin täytteisiin.

Tuomariston jäsen, APIn presidentti Angelo Iezzin kommenttien perusteella pizzoista oli havaittavissa oma kädenjälki.

– Hyvin tehty Suomi. Pizzoistanne näki, että niiden suunnitteluun oli käytetty paljon aikaa. Pizzat näyttivät hyviltä ja taikinassa oli paljon pieniä yksityiskohtia. Pizzat oli kasattu hienosti ja makujen yhdistelmät olivat onnistuneita.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja