Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Espoolaisravintolan kaksikolle menestystä pizzaleipureiden MM-kilpailussa – palkintosija Suomelle ensimmäinen laatuaan!

Voitokas pizza sisälsi muun muassa kanttarelleja.
Voitokas pizza sisälsi muun muassa kanttarelleja. Ravintola Fat Lizard
Julkaistu 05.10.2018 11:23

MTV LIFESTYLE

Espoolaisravintolan keittiö- ja pizzamestari pokkasivat kolmannen sijan pizzaleipureiden MM-kilpailussa myöhään torstai-iltana Italian Fiuggissa. Palkintosija kyseisissä maailmanmestaruuskilpailussa on Suomelle ensimmäinen laatuaan.

Ravintola Fat Lizardin keittiömestari Matti Hälvä sekä pizzamestari Emanuele Garieri pokkasivat kolmannen sijan API-liiton (Associazione Pizzerie Italiane) L’Italia in una Pizza -kilpailussa myöhään torstai-iltana Italian Fiuggissa. Palkintosija kyseisissä maailmanmestaruuskilpailussa on Suomelle ensimmäinen laatuaan.

– Huikea homma. Toki meillä oli kova usko menestykseen, koska tiesimme pizzamme olevan laadullisesti huippuluokkaa, mutta kun ollaan pizzan kotimaassa Italiassa, niin lähtökohtaisesti ollaan tietysti altavastaajia, toteaa ravintolan keittiömestari Matti Hälvä.

pizzamm1
Pronssia pokanneet MM-pizzat saadaan ravintolan listalle, miehet lupaavat.Ravintola Fat Lizard

Maiden väliseen finaalikilpailuun osallistui kahdeksan maata. Mukana oli joukkue Suomen lisäksi Skotlannista, Espanjasta, Ranskasta, Saksasta, Maltalta, Romaniasta sekä Ukrainasta. Voiton kilpailussa vei Ranska ja Ukraina sijoittui hopealle.

Kilpailuun makuja omasta kotimaasta

Kukin joukkue valmisti kilpailussa kaksi pizzaa: valkoisen sekä punaisen pizzan, joista jälkimmäinen sisälsi tomaattikastikkeen.

Suomalaisravintolan valkoisen pizzan täytteiksi valikoituivat maa-artisokka, kuivattu poron sydän, poron entrecôte, raitajuuri, fior di latte- ja parmesanjuusto sekä punajuuren verso. Punaisessa kilpailupizzassa täytteinä olivat kantarelli, karitsa-ragu, kuivattu tomaatti, pecorino ja rucolan verso. Tiimin idea oli tuoda kilpailuun makuja omasta kotimaasta, moni kilpailijoista tyytyi perinteisempiin italialaisiin täytteisiin.

LUE MYÖS: Euroopan paras burgeri tulee Suomesta

Tuomariston jäsen, APIn presidentti Angelo Iezzin kommenttien perusteella pizzoista oli havaittavissa oma kädenjälki.

– Hyvin tehty Suomi. Pizzoistanne näki, että niiden suunnitteluun oli käytetty paljon aikaa. Pizzat näyttivät hyviltä ja taikinassa oli paljon pieniä yksityiskohtia. Pizzat oli kasattu hienosti ja makujen yhdistelmät olivat onnistuneita.

Lähde: Ravintola Fat Lizard

Lisää aiheesta:

Tällaiset ruoat Suomi tarjoili kokkien MM-kisoissaSuomen parasta "pikaruokaa"? Heinolalaisravintolan herkku tunnetaan pian maailmallakinJohan ja Aino selvittivät tiensä maailman arvostetuimman kokkikilpailun finaaliin – Suomi kuudes Bocuse d'Or -osakilpailussaSuomi viides kokkien Bocuse d'Or -mittelössä – useat maat sortuivat pääruoassa kikkailuun: "Ei ollut lopputuloksen kannalta mitään hyötyä"Vuoden 2019 Pizzamestari paljastaa voitokkaat reseptinsä: Nämä kekseliäät herkut hurmasivat tuomariston – kokeile myös kotona!Suomalaiset halveksuvat, Italiassa ylistetään: Et ikinä usko, mitä maailman parhaassa pizzassa on täytteenä!
RavintolatPizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat