Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pizza Parma á la Jan

Julkaistu 22.10.2013 08:44
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • pizzataikinaa 1 pohjaan
  • hieman tomaattikastiketta
  • tuoretta mozzarellaa paloina
  • kourallinen tuoretta rucolaa
  • muutama ohut parmankinkun viipale
  • tuoretta parmesaania, mieluiten reggianoa, ohuina lastuina
  • kourallinen kuivalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Italialaiset kutsuvat kinkkuaan prosciuttoksi. Ilmakuivattuna sitä sanotaan crudoksi (raa’aksi), ja keitettynä siitä tulee cotto. Olen käynyt monilla parmankinkuntuottajilla, ja he sanovat – harjoitellun nöyrästi – että ”hyvän kinkun valmistamiseen tarvitaan ainoastaan aikaa ja suolaa”. He olisivat voineet mainita myös ensiluokkaiset raaka-aineet, kuten hyvägeeniset porsaat, joita ruokitaan kunnollisella rehulla (muun muassa parmesaanin tuotannosta jäävällä heralla) eläinlääkärin haukankatseen alla.

Me käytämme vain tavaramerkillä suojattua ilmakuivattua kinkkua, jonka parmalainen tuottajajärjestö on leimannut ja tarkastanut. Kinkku on riippunut vähintään yhdeksän kuukautta, mutta usein jopa kaksi vuotta. Myös muualla Italiassa tuotetaan erittäin korkealaatuista kinkkua, muun muassa Friulissa, Toscanassa ja Emilia-Romagnassa. Kaikkein parhaimman kinkun sanotaan tulevan San Danielesta, mutta jokaisella on persoonallinen makunsa. Parmankinkku tuoksuu makealta ja sulaa suussa, kunhan se vain on leikattu tarpeeksi ohueksi!

Muotoile pizzapohja tavalliseen tapaan (katso sivu 50) tai kaulitse se kaulimella. Levitä pohjan päälle kerros tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Paista pizzaa uunin maksimilämpötilassa 2–3 minuuttia. Kun pizza on valmis, ota se uunista ja peitä kastike kerroksella vastahuuhdeltuja rucolanlehtiä (muista kuivata ne hyvin). Levitä päälle niin monta ohutta parmankinkkuviipaletta kuin raaskit ostaa. Ripottele sitten päälle ohuita parmesaanilastuja. Kuorimaveitsi on oivallinen väline täydellisten lastujen tekemiseen. Heitä pinnalle pinjansiemeniä ja viimeistele valuttamalla päälle hieman hyvää oliiviöljyä ohuena nauhana.

Resepti on kirjasta Jan Vardoen: Pizza Paradiso (WSOY 2013)

Lisää aiheesta:

Yhdellä raaka-aineella saat elämäsi parhaita kanansiipiäSe AITO Pasta Bolognese. Eikun Tagliatelle al Ragù alla Bolognese.Darrapasta - tulta, suolaa ja rasvaaLomo Saltado - Perun kansallisruoka grillin kauttaGrillauksen Suomen mestari kannustaa: Tätä suomalaisten pitäisi grillata paljon rohkeamminSaanko esitellä, mangalitza-possu!
PizzaKananmunatonGoGreenLeivontaPääruoatLiharuoka

Tämä pizza on ehdoton bestsellerimme. Se on oikeastaan aika erikoinen ja vieläpä listamme kallein ruokalaji, mutta jestas että se on hyvää. Suorastaan ylellistä! Siihen on käytetty ainoastaan huippulaatuisia aineksia, ja tässä olemmekin italialaisen keittiön ytimessä. Hyviä raaka-aineita ei tarvitse työstää paljon, mieluiten mahdollisimman vähän, jotta niistä saisi herkullista ruokaa ja jotta niiden parhaat ominaisuudet ja hyvät maut pääsisivät esille. Resepti on kirjasta Jan Vardoen: Pizza Paradiso (WSOY 2013)

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 05.05.202212:55
    Viiden jälkeen

    Juustolautanen-pizza

  • 05.05.202212:39
    Makeat leivonnaiset

    Rocky Road -pizza

  • 28.08.202012:24
    Karppaus

    Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaa

  • 26.04.201708:21
    Pizza

    Valkoinen parsapizza

  • 31.03.201610:07
    Pizzapohja

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)