0:51

Viisi terveellistä välipalaa, jotka pitävät olon kylläisenä pitkään – pidä näitä aina laukussasi!

Osaatko keittää kananmunat oikein? Tarkista asia videolta.

Seuraavia välipaloja kannattaa aina pitää mukana niitä hetkiä varten, kun tarvitset nopeasti energiaa, mutta haluat välttyä turhilta kaloreilta ja lisäaineilta. 

Suuntasipa matkasi sitten lähelle tai kauas, reissut tuovat aina mukanaan muutoksia arkisiin rutiineihin. Matkoilla ei läheskään aina ole aikaa tai mahdollisuutta syödä terveellisesti, jolloin ravitsevat välipalat voivat olla enemmän kuin paikallaan. 

Seuraavat viisi evästä kannattaa aina pitää laukussa yllättäen iskevän nälkäkiukun varalta. Nämä välipalat antavat energiaa myös arkikiireiden keskellä. 

1. Omenat

Omenat ovat käteviä, raikkaita ja täyttäviä hedelmiä, jotka eivät pilaannu herkästi, vaikka ne joutuisivatkin matkustamaan laukussa pitkiäkin matkoja. Kätevyyden lisäksi tosiasia on, että omenat ovat todella terveellisiä; ne ovat täynnä ravintoaineita, kuten C-vitamiinia ja nälkää hyvin poissa pitäviä kuituja.

2. Pistaasipähkinät

Nämä pähkinät ovat täynnä nälän säätelyn kannalta tärkeitä ravintoaineita, kuten proteiinia, kuituja ja terveellisiä rasvoja. Sen lisäksi, että kuorelliset pähkinät ovat käteviä kuljettaa, niiden kuoriminen on hauskaa ajanvietettä silloin, kun joudut odottelemaan vaikkapa junaa tai lentokonetta.

3. Välipalapatukat

Välipalapatukat ovat käteviä eväitä, joita kannattaa aina pitää laukussa niitä hetkiä varten, kun suunnitelmat menevät pieleen tai yllättävä nälkäkiukku iskee. Pitkään säilyvien patukoiden kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Osa patukoista on vain terveellisiksi naamioituneita karkkeja. Hyvä välipalapatukka sisältää proteiineja ja kuituja, ja on lisäksi hyvän makuinen.

4. Keitetyt kananmunat

Kananmunat sisältävät paljon ravintoaineita pienessä paketissa. Jos haluat ravita kehoasi parhaalla mahdollisella tavalla myös matkoilla, kannattaa evääksi keittää kananmunia tai ostaa yksittäispakattuja munia valmiina kaupasta.

Keitettyjä kananmunia ei kuitenkaan kannata unohtaa laukkuun, vaan syödä ne pois heti tilaisuuden tullen. Jääkaapissa keitetyt kananmunat sen sijaan säilyvät jopa viikon. 

5. Kuivatut luumut

Jokainen paljon matkusteleva tietää, että pitkät matkustusajat, matkarasitus ja aikaero voivat saada vatsan vääntämään. Kuivatut luumut ovat ravintorikasta naposteltavaa, jotka auttavat pitämään herkkuhimot kurissa ja vatsan toiminnassa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja