20 sekunnin niksi muuttaa käsityksesi proteiinipatukoista – tätä metodia myös urheilijat käyttävät!

proteiinipatukka
Suklaiset proteiinipatukat muuttuvat mikroaaltouunissa todelliseksi herkuksi. Shutterstock

Mikroaaltouunissa kovat proteiinipatukat muuttuvat muutamassa sekunnissa kielen vieviksi herkuiksi. 

Proteiinipatukat ovat käteviä välipaloja, jotka pelastavat niinä hetkinä, kun ruokaa on saatava – ja äkkiä. Moni ruokavalioonsa huomiota kiinnittävä saattaa nauttia suklaisia proteiinipatukoita myös herkuttelumielessä.

Vaikka patukat olisivat ravintosisältönsä puolesta terveellistä syötävää, niiden maku ja rakenne saattavat muodostua ongelmiksi. Painija Lana Perry on löytänyt tähän ongelmaan ratkaisun, joka saattaa muuttaa käsityksesi proteiinipatukoista totaalisesti. 

Saa terveysherkun maistumaan paremmalta

Women’s Health -sivustolle haastatellun Perryn mukaan mikrottaminen on asia, jota proteiinipatukoiden kohdalla kannattaa ehdottomasti kokeilla. Proteiinipatukka lautaselle, kaksikymmentä sekuntia mikrossa ja pam, terveellinen herkkusi maistuu aivan suklaaleivokselle.

Mikrossa proteiinipatukan kova suklainen pinta pehmenee herkulliseksi ja makeaksi kuorrutteeksi. Kun patukka halkaistaan, sisältä paljastuu kovan ja jauhoisen sisuksen sijaan pehmeä ja kakkumainen koostumus.

Vaikka mikrottaminen ei varsinaisesti muuta patukan makua, vaikutus rakenteeseen on sen verran merkittävä, että voit helposti kuvitella syöväsi proteiinipatukan sijaan suklaakakkua tai pehmeää cookieta.

Sosiaalisen median perusteella niksi on suosittu monien kuntoilijoiden keskuudessa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!