Kuivatut hedelmät ovat terveellistä syötävää – kunhan muistat kiinnittää huomiota näihin kolmeen seikkaan

Näin saat ruoat säilymään kauemmin

Kuivatut hedelmät ovat suosittuja välipaloja, eikä ihme, sillä näitä pieniä makeita herkkuja on helppo kantaa mukana. Vaikka kuivatut hedelmät näyttävät päällisin puolin viattomilta ja terveellisiltä, totuus ei välttämättä ole niin valoisa kuin moni uskoo.

VIDEO: Katso videolta helpot niksit ruoan säilytykseen.

Ravintoasiantuntija Keri Glassman muistuttaa Health24-sivuston haastattelussa, että vaikka kuivatut hedelmät sisältävätkin runsaasti kuitua, vitamiineja ja antioksidantteja, ne ovat tuoreita hedelmiä huomattavasti kalori- ja sokeripitoisempaa syötävää.

Kuitupitoisuutensa vuoksi kuivatut hedelmät saattavat myös aiheuttaa vatsaongelmia kuitupitoiseen ruokaan tottumattomille henkilöille.

Glassmanin mukaan kuivatut hedelmät voivat toimia terveellisenä välipalana, kunhan muistat kiinnittää huomiota muutamaan tärkeään seikkaan.

Muista nämä, kun nautit kuivattuja hedelmiä

1. Juo paljon vettä

Kuivattujen hedelmien sisältämät kuidut auttavat vatsaasi toimimaan, mutta auttaakseen ruoansulatustasi, ne tarvitset vettä. Jos et ole huolehtinut riittävästä nesteytyksestä, kuidut imevät viimeisetkin nesteet itseensä aiheuttaen ummetusta. Muista siis siemailla samalla vettä, kun syöt kuivattuja hedelmiä.

2. Annostele oikein

Kuivatut hedelmät sisältävät runsaasti energiaa, jonka vuoksi niiden annosmääriin tulee kiinnittää erityistä huomiota. Helpoiten tämä onnistuu, kun jaat hedelmät isosta pussista pieniin minigrip-pusseihin. Tällä tavoin varmistat, että sokeripommeja ei tule naposteltua liikaa.

3. Nauti lisäksi proteiinia

Kuivatut hedelmät ovat yksistään melko yksipuolinen välipala, mutta kun nautit hedelmien rinnalla proteiinia, kuten kreikkalaista jogurttia, välipalastasi tulee huomattavasti täyttävämpi ja ravintoarvoltaan parempi.

Lähde: Health24

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja