Italialainen pannuleipä piadina sopii vaikka retkievääksi, vinkkaa kokki ja ravintoloitsija Pekka Terävä.
MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa kokattiin juhannusviikolla astetta parempia eväsleipiä. Viiden jälkeen pyysi kolmelta tunnetulta ravintolakokilta vinkit retkelle sopiviin leipiin.
Lue myös: Puikula-ruisleipä muuttui yllättäen
Piadina-pannuleipä paistuu muutamassa minuutissa
Kokki ja ravintoloitsija Pekka Terävä demonstroi yhdessä keittiöpäällikkö Kalle Tannerin kanssa, miten helppoa on italialaisen piadina-leivän valmistaminen.
Piadina on italialainen pannulla paistettava leipä, niin sanottu flatbread. Terävä ylistää leipää todella helpoksi ja monikäyttöiseksi.
– Piadina-leipä on vähän niin kuin pizzan kaltainen. Raaka-aineet ovat niin simppelit kuin vesi, vehnäjauhot, ihra ja suola. Ihrankin voi korvata oliiviöljyllä, Terävä vinkkasi.
Osa lisää taikinaan myös hieman leivinjauhetta, mutta tämäkään ei ole pakollista.
