Viidessä minuutissa paistuva leipä! Pekka Terävä ylistää helppoa ohjetta

piadina
Piadina-pannuleipä paistuu muutamassa minuutissa. Täytteisiin voi käyttää luovuutta. MTV

Italialainen pannuleipä piadina sopii vaikka retkievääksi, vinkkaa kokki ja ravintoloitsija Pekka Terävä.

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa kokattiin juhannusviikolla astetta parempia eväsleipiä. Viiden jälkeen pyysi kolmelta tunnetulta ravintolakokilta vinkit retkelle sopiviin leipiin.

Piadina-pannuleipä paistuu muutamassa minuutissa

Kokki ja ravintoloitsija Pekka Terävä demonstroi yhdessä keittiöpäällikkö Kalle Tannerin kanssa, miten helppoa on italialaisen piadina-leivän valmistaminen.

Piadina on italialainen pannulla paistettava leipä, niin sanottu flatbread. Terävä ylistää leipää todella helpoksi ja monikäyttöiseksi. 

– Piadina-leipä on vähän niin kuin pizzan kaltainen. Raaka-aineet ovat niin simppelit kuin vesi, vehnäjauhot, ihra ja suola. Ihrankin voi korvata oliiviöljyllä, Terävä vinkkasi. 

Osa lisää taikinaan myös hieman leivinjauhetta, mutta tämäkään ei ole pakollista. 

Leivän voi tehdä kotona valmiiksi tai sitten paistaa retkellä esimerkiksi trangialla. Täytteiden kanssa voi olla luova. Kalle Tanner suosittelee kokeilemaan esimerkiksi perinteistä italialaista yhdistelmää, burrataa, mortadella-leikkelettä ja pistaasipähkinää.

Piadina-leivät

5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää vesi ja öljy ja vaivaa taikinaa noin viiden minuutin ajan, kunnes se on kimmoisa taikinapallo (lisää tarvittaessa jauhoja, jos taikina ei tunnu irtoavan kulhosta)

Anna taikinan levähtää hetki liinan alla. 

Jaa taikina 4–6 palloksi, riippuen siitä kuinka isoja leipiä olet tekemässä. Kauli jauhoitetulla alustalla litteiksi lätyiksi.

Paista pannulla (ilman rasvaa) keskilämmöllä pari minuuttia molemmin puolin.

Katso video: Näin valmistuu piadina ja kaksi muuta herkkuleipää

Kolmen huippukokin vinkit herkullisiin retkileipiin 7:36
Kolmen kokin vinkit retkileipiin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!