Puikula-ruisleipä muuttui yllättäen

Onko ruisleipä terveellistä? – "Jos yksi asia pitäisi valita, mitä katsoisin ruisleipäpaketista…" 1:42 Onko ruisleipä terveellistä? – "Jos yksi asia pitäisi valita, mitä katsoisin ruisleipäpaketista…"
KATSO MYÖS VIDEO: Onko ruisleipä terveellistä? – "Jos yksi asia pitäisi valita, mitä katsoisin ruisleipäpaketista…"

Yksi Suomen suosituimmista ruisleivistä on uudistunut.

Fazer on muokannut suosittujen Puikula-ruisleipien reseptiä. Iltalehden sivuilla kerrottiin aiemmin uuden "lötkömmän" leivän herättäneen ihmetystä joidenkin kuluttajien keskuudessa. 

Fazer Leipomoilta vahvistetaan MTV Uutisille, että Puikulaa on toden totta tänä keväänä uudistettu, kuluttajien toiveita kuunnellen.

– Uudistuneessa ruis-Puikulassa on nyt parempi ja pidempään säilyvä tuoreustuntu, aavistuksen napakampi purutuntuma. Muutimme hieman muutaman raaka-aineen keskinäistä suhdetta ja samalla kehitimme leivontatapaa, Fazer Leipomoiden viestintäjohtaja Tarja Kuusela kertoo. 

Reseptimuutos vaikutti myös makuun

Kuuselan mukaan tuotteeseen on pohjoismaisia ravintosuosituksia noudattaen lisätty täysjyvän määrää. Leivässä on siis sen myötä hieman rukiisempi maku.

– Täysjyväruista on 49 prosenttia leivästä ja 77 prosenttia leivän viljasta, aiemmin täysjyväruista oli 45 prosenttia ja 75 prosenttia leivän viljasta.

Kuuselan mukaan uudistettu versio voitti kuluttajatestituloksissa vanhan tuotteen niin maussa kuin tuoreustunnussakin. Uudistettu tuote saapui kauppoihin huhtikuun lopussa. 

– Uudistamme ydintuotteitamme säännöllisesti, jotta ne vastaavat kuluttajien kysyntään ja tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Kuuntelemme kuluttajien palautteita herkällä korvalla, Kuusela sanoo.

Fazerin Puikula-ruisleipää on valmistettu vuodesta 1997. Se on yksi Suomen suosituimmista ruispalaleivistä Vaasan Ruispalojen ohella. 

Katso myös: Ruispalaleivät Halpa vs. kallis -makutestissä. Mikä voitti?

Mikä suomalainen ruisleipäpala on paras? Vastakkain perinteinen pussileipä, paistopistetuote ja kotileipomon herkku 7:03
Mikä suomalainen ruisleipäpala on paras? Vastakkain perinteinen pussileipä, paistopistetuote ja kotileipomon herkku.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat