Tiesitkö, että Suomi on maailmanmestari myös kurkkurintamalla?
Suomi on maailmanmestari yhdessä erikoisemmassa lajissa, nimittäin kurkun viljelyssä, tiedottaa Kauppapuutarhaliitto. Muihin maihin verrrattuna meillä viljellään vuosittain hurjat määrät kurkkua.
Lue myös: Näin kurkun säilyvyys paranee jopa kolminkertaiseksi
Sadot aivan omaa luokkaansa
Kauppapuutarhaliiton mukaan närpiöläisellä Oy Johan Prinsén Ab:lla saavutettiin viime vuonna yksi kaikkien aikojen suurimmista kurkun neliösadoista. Kurkkua tuotettiin yrityksessä viime vuonna yhteensä ennätykselliset 244 kiloa neliömetriä kohti. Se tarkoittaa 2,4 miljoonaa kiloa kurkkua hehtaaria kohden.
Tiesitkö? Keskiverto suomalainen syö noin 12 kiloa eli noin 35 kurkkua vuodessa. Valtaosa kurkuista syödään kotimaisina.
Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Niina Kangas muistuttaa tiedotteessa, että luku on aivan omaa luokkaansa verrattuna muun maailman kurkkutuotantoon.
