Vihannesten syömisellä huima vaikutus ulkonäköön – näin sinusta tulee tutkitusti viehättävämpi

Porkkana

Vihannesten tiedetään olevan terveydelle erityiseksi hyödyksi. Tuoreen tutkimuksen perusteella tiettyjen vihannesten todettiin vaikuttavan vielä enemmän ulkonäköömme, kuin tähän asti on uskottu.

Skotlantilaisen St Andrewsin yliopiston yhdessä australialaisyliopiston kanssa tekemä tutkimus antaa osviittaa siihen, että vihannesten syömisellä voi olla erityisen positiivisia vaikutuksia ulkonäköön hehkuvan ihon muodossa.

Karotenoidit saavat ihon hehkumaan

Tutkimuksen mukaan vihreiden lehtivihannesten ja porkkanoiden sisältämillä luonnollisilla pigmenteillä, karotenoideilla voi olla selkeä vaikutus siihen, kuinka iho hehkuu. Käytännössä tämä ilmenee siten, että karoteinoidien lisääminen ruokavalioon lisää ihon luonnollista keltaisuutta.

Tutkimuksessa selvisi, että sellaisilla naisilla, jotka söivät tavallista enemmän hedelmiä ja vihanneksia, iho hehkui enemmän ja keltaisempana kuin muilla. Tutkimuksissa on aiemmin osoitettu, että kellertävää ihonväriä pidetään erityisen viehättävänä.

Tutkimustuloksista kerrottiin Nutrients -tiedejulkaisussa. Tutkimusta varten seurattiin 200 naisen ruokavaliota yhdeksän kuukauden ajan.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat