Vihannesten syömisellä huima vaikutus ulkonäköön – näin sinusta tulee tutkitusti viehättävämpi

Porkkana

Vihannesten tiedetään olevan terveydelle erityiseksi hyödyksi. Tuoreen tutkimuksen perusteella tiettyjen vihannesten todettiin vaikuttavan vielä enemmän ulkonäköömme, kuin tähän asti on uskottu.

Skotlantilaisen St Andrewsin yliopiston yhdessä australialaisyliopiston kanssa tekemä tutkimus antaa osviittaa siihen, että vihannesten syömisellä voi olla erityisen positiivisia vaikutuksia ulkonäköön hehkuvan ihon muodossa.

Karotenoidit saavat ihon hehkumaan

Tutkimuksen mukaan vihreiden lehtivihannesten ja porkkanoiden sisältämillä luonnollisilla pigmenteillä, karotenoideilla voi olla selkeä vaikutus siihen, kuinka iho hehkuu. Käytännössä tämä ilmenee siten, että karoteinoidien lisääminen ruokavalioon lisää ihon luonnollista keltaisuutta.

Tutkimuksessa selvisi, että sellaisilla naisilla, jotka söivät tavallista enemmän hedelmiä ja vihanneksia, iho hehkui enemmän ja keltaisempana kuin muilla. Tutkimuksissa on aiemmin osoitettu, että kellertävää ihonväriä pidetään erityisen viehättävänä.

Tutkimustuloksista kerrottiin Nutrients -tiedejulkaisussa. Tutkimusta varten seurattiin 200 naisen ruokavaliota yhdeksän kuukauden ajan.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja