Vielä ehdit! Kari Aihisen täydellisen helppo äitienpäiväherkku: "Kannattaa tehdä jo edeltävänä iltana valmiiksi"

Kari Aihinen ja köyhät ritarit 9:00 Kari Aihinen ja köyhät ritarit

Nämä uunissa valmistuvat köyhät ritarit ovat kiireettömän aamun superherkku ja sopivat täydellisesti myös äitienpäivään. Kokeile Kari Aihisen suosittua reseptiä.

Köyhät ritarit on vanhanajan herkku: erittäin helppo, nopea ja edullinen aamiainen tai jälkiruoka, jota lapsetkin rakastavat. Reseptiin sopii erinomaisesti käytettäväksi edellispäivän leipä tai kuivahtanut pulla, joten se on mainio tapa estää myös ruokahävikkiä.

Kari Aihisen köyhät ritarit uunivuoassa

Kokki Kari Aihinen opasti vuonna 2017 Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa, miten köyhät ritarit valmistuvat näyttäväksi aamiaisherkuksi uunivuokaan. 

– Tämä kannattaa tehdä jo edeltävänä iltana valmiiksi vuokaan ja antaa mehustua ja maustua jääkaapissa yön yli. Sitten kun heräät, niin vuoka vaan 175-asteiseen uuniin paistumaan.

Reseptiä voi varioida helposti ja paahtoleivän sijaan käyttää vaikkapa ylijäänyttä patonkia tai ranskanleipää. Myös lisukemarjojen, pähkinöiden ja banaanin kanssa saa olla luova. Idea on, että ruokalajiin hyödynnetään kaapista löytyviä raaka-aineita.

Aihinen "aateloi" lopuksi köyhät ritarit vielä kunnon vaahterasiirappihunnulla.

– Tämä on luksusaamiaisherkku, Aihinen kertoo.

Viime keväänä Aihinen nosti reseptiä myös Instagram-tilillään. Keittiömestari suositteli tuolloin yllättämään oman äidin tai puolison äitienpäivänä näillä maailman parhailla köyhillä ritareilla. 

– Meillä tätä rakastaa koko perhe ja voit valmistaa kaiken valmiiksi jo edellisenä iltana – vaikka yhdessä lasten kanssa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat