Nämä uunissa valmistuvat köyhät ritarit ovat kiireettömän aamun superherkku! Kokeile Kari Aihisen reseptiä.
Ainekset
- 50 g voita
- 1 + 0,5 dl fariinisokeria
- 1 pkt paahtoleipää
- 2 kananmunaa
- 2,5 dl täysmaitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl kanelia
- 0,5 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
Tarjoiluun
- pähkinöitä, marjoja, hedelmiä, vaahterasiirappia jne.
- Jäätelöä tai kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Sulata voi ja ota siitä talteen 2 rkl. Sekoita loppuun voisulaan 1 dl fariinisokeria. Levitä voi-sokeri seos n. 20x25 cm kokoiseen teräs- tai lasivuokaan. Lado päälle puolet paahtoleivistä.
2. Vatkaa kananmunat ja maito sekaisin keskenään ja mausta seos vaniljasokerilla. Kaada puolet seoksesta paahtoleipien päälle. Ripottele pinnalle 0,5 dl fariinisokeria, kaneli ja hasselpähkinät.
3. Lado päälle loput paahtoleivistä ja pirskottele päälle 2 rkl voisulaa. Kaada vuokaan loppu muna-maitoseos.
4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ripottele pinnalle pähkinöitä, marjoja, hedelmäpaloja ja viimeistele vaahterasiirapilla. Tarjoile jäätelön tai kermavaahdon kera.
Vinkki: voit lisätä paahtoleipäkerrosten väliin vaikkapa banaaniviipaleita, maistuu ihanalta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka