Kari Aihinen paljastaa täydellisen helpon äitienpäiväherkun: "Meillä tätä rakastaa koko perhe"

Kari Aihinen ja köyhät ritarit 9:00 Kari Aihinen ja köyhät ritarit

Televisiosta tuttu keittiömestari Kari "Kape" Aihinen jakoi sosiaalisessa mediassa reseptin perheensä suosikkiherkkuun, joka sopii erinomaisesti myös äitienpäivään.

Yllä näkyvällä videolla Kari Aihinen valmistaa köyhiä ritareita Makujen aamu -ohjelmassa.

Keittömestari Kari Aihinen jakoi Instagram-sivuillaan mietteitään työn ja vapaa-ajan yhdistämisestä. Aihinen kertoo päivityksessään kamppailevansa monen muun kokin tavoin ajanhallintaongelmien kanssa.

– Yksi mun elämäni suurista haaveista on saavuttaa jonkinlainen tasapaino työn, lasten, harrastusten ja sen kuuluisan oman ajan sekä tietysti ystävien kanssa vietetyn ajan kesken. Jokainen tätä työtä tekevä on tosi paljon poissa kotoa ja siksi äitienpäivä onkin hyvä tilaisuus nostaa hattua niille, jotka ovat kotona silloinkin kun itse ei ole, Aihinen kirjoittaa.

Keittiömestari suositteleekin yllättämään oman äidin tai puolison äitienpäivänä herkulla, joka sopii niin aamupalaksi kuin jälkkäriksi. Kyseessä on Aihisen mukaan maailman paras french toast eli köyhät ritarit. 

– Meillä tätä rakastaa koko perhe ja voit valmistaa kaiken valmiiksi jo edellisenä iltana – vaikka yhdessä lasten kanssa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Kari Aihisen maailman paras french toast eli köyhät ritarit

8 annosta:

0,3 dl voita (25 g)
1 dl muscovado- tai fariinisokeria
1 pkt vehnä-, täysjyvä- tai moniviljapaahtoleipää
3 kananmunaa
2,5 dl maitoa (tai esim. kauramaitoa)
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
0,3 dl muscovado- tai fariinisokeria
½ tl kanelia
½ dl rouhittuja hasselpähkinöitä
2 rkl voita

Pinnalle: Sokeria, kanelia, pähkinärouhetta
Tarjoiluun: Marjoja, vaahterasiirappia, jäätelöä


1. Sulata voi. Lisää voisulaan tumma (ruoko)sokeri ja sekoita hyvin.
2. Levitä voi-sokeriseos noin 20 x 25 cm:n teräsvuokaan. Levitä kerros paahtoleipiä voi-sokeriseoksen päälle.
3. Vatkaa munat, maito, vaniljasokeri ja sokeri keskenään. Lusikoi puolet seoksesta paahtoleipäkerroksen päälle. Ripottele pinnalle loput (0,3 dl) tummasta sokerista, kaneli sekä pähkinät.
4. Levitä päälle toinen paahtoleipäkerros. Sulata 2 rkl voita ja pirskota sitä leiville. Lusikoi päälle loppu muna-maito-vanilja-sokeriseos. Peitä kelmulla ja nosta yöksi jääkaappiin.
5. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Poista kelmu ja laita vuoka uuniin noin 45 minuutiksi. Kun leipä on kypsää, ripottele päälle vielä sokeria, kanelia ja pähkinärouhetta. Tarjoa marjojen, vaahterasiirapin ja jäätelön kanssa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!