Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Verottaja iskee nyt ravintoloihin: Pizza- ja kebab-paikkojen pimeät puuhat syyniin

Verohallinto tehovalvoo nyt erityisesti kebab- ja pizzaravintoloita.
Verohallinto tehovalvoo nyt erityisesti kebab- ja pizzaravintoloita.Shutterstock
Julkaistu 20.02.2023 07:57

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Verottaja tarkkailee kevään aikana erityisesti pizza- ja kebabravintoloita.

Verohallinto tiedottaa aloittavansa kevään aikana satojen ruokaravintoloiden verovalvonnan. Pääosin verotarkastuksia ja muita valvontatoimia tehdään pieniin ja keskisuuriin pizza- ja kebabravintoloihin.

Lue myös: Timo löysi todellisen aarteen Hilja-mumminsa vanhasta vihosta vuodelta 1912 – nyt mummin hittiruoka päätyi Michelin-ravintolan listalle: "Aika huikea perintö"

Näin valvottavat ravintolat valitaan

Verohallinnon apulaisjohtaja Tarja Valsin mukaan valvottavat kohteet valitaan riskianalyysin perusteella. Verohallinto uutisoi aiemmin, että viidessä vuodessa ravintola-alalla on jäänyt maksamatta veroja 19,5 miljoonaa euron edestä. 

Valsi kuitenkin haluaa painottaa, että valtaosa ravintolayrittäjistä toimii rehellisesti oikein. Verottajan haaviin yritetään kuitenkin nyt napata ne yritykset, joilta verot jäävät maksamatta.

Verohallinnossa muun muassa verrataan eri maksunvälittäjiltä saatuja tietoja niihin myyntilukuihin, jotka ravintola on ilmoittanut hallinnolle.

− Verotarkastuksen kohteeksi valikoituu yrityksiä, joissa meille ilmoitetut tiedot poikkeavat maksuvälittäjiltä saamistamme tiedoista. Olemme käyneet läpi myös kuluttajilta meille tulleita ilmiantoja ja huomioimme myös ne kohdevalinnassa, Valsi kertoo tiedotteessa.

"Pimeitä palkkoja, kassaan lyömättä jääneitä tuloja..."

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Verohallinto tehovalvoo ravintoloita. Vuonna 2015−2016 toteutetun valvonnan ansiosta pantiin veroja maksuun peräti 14,5 miljoonan euron edestä. Tuolloin valvonta kohdistui erityisesti anniskeluravintoloihin.

Verohallinnon selvityksen mukaan veroja kiertävä ravintola on tyypillisesti pieni tai keskikokoinen anniskeluravintola tai kebab- tai pizzeriaravintola. Apulaisjohtaja Valsin mukaan ravintola-alalla on paljon harmaata taloutta.

− Pimeitä palkkoja, kassaan lyömättä jääneitä tuloja ja työnantajamaksujen laiminlyöntiä, Valsi luettelee. 

Valsi muistuttaa, että vakavat väärinkäytökset, kuten ihmiskauppa, vaativat useamman viranomaisen toimia.

Lue myös: Tomi Björckin ravintola joutuu lopettamaan – ehti olla auki alle vuoden

Katso myös: Halpa vs. kallis -makutestissä pakastepizzat

7:29Testissä kaupan pakastepizzat – mozzarellapizzojen joukosta löytyi kaksi selvää suosikkia ja selkeä inhokki: ”Maistuu ihan pakastimelta”Mikä on pakastealtaan paras mozzarellapizza?

Lisää aiheesta:

Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaYksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanHelsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistäKatrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaatPoliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin AfrikastaPizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja
RavintolatVerotMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta