Madventuresista tuttu parivaljakko oppi venäläisiltä ryyppymestareilta, että syöminen juomisen yhteydessä on keveämmän krapulan A ja O.
Riku Rantala ja Tuomas "Tunna" Milonoff oppivat Venäjällä matkatessaan oikeaoppisen ryyppäämisen salat. Rajanaapuriveikot kun pystyvät helposti juomaan pullollisen vodkaa ilman näkyvää humalaa – ja mikä tärkeintä, ilman lamauttavaa krapulaa.
Kirjassaan Mad Spirit – Täydellisen juhlimisen opas (Johnny Kniga, 2017), reissumiehet paljastavat, mitä venäläisten juhla-ammattilaisten niksejä suomalaistenkin olisi hyvä opetella kangistavaa kohmeloa karttaakseen. Vinkit on antanut kaksikon tulkkina ja neuvonantajan toiminut Bogdan.
Syö ennen juhlimista
Krapulaa välttelevän olisi hyvä nauttia huikopalaa ennen pulloon tarttumista. Parhaiten asian ajaa muutama keitetty peruna ja pari raakaa kananmunaa huuhdeltuna alas kahdella ruokalusikallisella oliiviöljyä.
Jos kolmesta pitää valita yksi, kannattaa tarttua kananmunaan. Sen sisältämä kysteiini torjuu alkoholin palamistuotteen, myrkyllisen asetaldehydin vaikutusta.
Pidä kiinni juomalinjastasi ja muista syödä
Väkeviin siirtymisen jälkeen miedompiin alkoholijuomiin ei kannata enää juhlissa palata. Varsinkaan mihinkään kuplivaan ei kannata koskea, sillä tällöin alkoholi imeytyy nopeammin verenkiertoon. Vodkan siemailun kanssa ei myöskään tule kainostella: viina imeytyy nopeammin suusta kuin vatsasta, joten suuri kulaus takaa yllättäen tolkullisemman humalan.
