Lupaa taltuttaa krapulan kuin taikaiskusta! Juo tätä juomaa heti ensimmäiseksi aamulla – jos vain pystyt

Krapulaa voi kokeilla taltuttaa myös ravinteikkaalla munakahvilla. Katso resepti videolta.

Netissä leviävän vinkin mukaan krapulan voi taltuttaa helposti suolakurkkujen lientä juomalla. Asiantuntijat eivät kuitenkaan ole yhtä mieltä siitä, onko kyseessä niin ihmeellinen juoma kuin väitetään.

Kun heräät kostean illan jälkeisenä aamuna ja kaipaat apua tykyttävään päähäsi, Googlen hakutulokset saattavat kannustaa sinua lääkitsemään heikkoa oloasi suolakurkkupurkin liemen avulla.

Neuvo ei välttämättä ole täysin tuulesta temmattu, sillä siihen uskoo myös kirurgi ja tv-lääkäri Dr. Oz, joka kertoo verkkosivuillaan liemen sisältämän suolan täydentävän hyvin elektrolyyttivarastoja, joita elimistö menettää juomisen seurauksena. Kun elektrolyyttivarastot ovat täydentyneet, päänsärkysi saattaa lieventyä huomattavasti.

Lääkäri kannustaa juomaan noin puolen desilitran verran suolakurkkujen lientä heti ensimmäiseksi aamulla. 

– Se laittaa kehosi jälleen tasapainoon, lääkäri kirjoittaa.

Suolaisen liemen juomisesta ei ole haittaakaan

Suolakurkkuliemi ei kuitenkaan ole ihmeaine, newyorkilainen lääkäri Tochi Iroku-Malize muistuttaa Health-sivustolla.

– Krapulasta puhuttaessa täytyy ymmärtää, että tämä olotila johtuu pääasiassa nestehukasta ja mahdollisesta univajeesta, lääkäri muistuttaa.

Vaikka lasillinen suolakurkkulientä auttaisikin täydentämään elimistön elektrolyyttivarastoja, lääkärin mukaan krapula ei katoa, jos et muista myös juoda runsaasti vettä. Ja nukkua päiväunia.

Vaikka suolakurkkujen liemi ei kaikkien asiantuntijoiden mukaan olekaan ihmeaine, sen juomisesta ei myöskään ole haittaa. Jos siis tunnet elimistösi kaipaavan krapulassa suolaista vihreää lientä, siitä vaan. Kunhan muistat nauttia myös runsaasti vettä!

Lähteet: Health, DoctorOz

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja