Vegaanivaikuttaja söi lihaa – käänsi kelkkansa päivässä: "Heräsin terveempänä kuin vuosiin"

Alyse Parker
Vegaanivaikuttaja Alyse Parker yllättyi lihansyönnin positiivisista vaikutuksista omaan terveyteensä. Shutterstock/Instagram

Vegaanivaikuttaja yllätti seuraajansa ilmoittamalla lihansyönnin olevan sittenkin naisen terveydelle parempi vaihtoehto.

Yli 200 000 Instagram- ja 700 000 Youtube-seuraajaan vegaanivaikuttaja Alyse Parker aiheutti melkoisen kohun kertomalla julkisesti lihasyöntikokeilustaan. Parker ilmoitti seuraajilleen syöneensä testimielessä pelkästään eläinperäisiä tuotteita 30 päivän ajan – ja mikä hulluinta, kokeilulla olikin positiiviset vaikutukset Parkerin terveyteen.

Olo muuttui paremmaksi päivässä

Parker kertoi kokeilustaan Instagram-julkaisussa. Vegaanivaikuttaja päätti testata lihapitoista carnivore-ruokavaliota, koska oli kuullut siitä niin paljon positiivista ystäviltään, jotka olivat yllättäen vaihtaneet veganismista lihansyöntiin. Carnivore-ruokavalio koostuu eläinperäisistä tuotteista, kuten lihasta, kananmunista ja maitotuotteista.


Jos julkaisu ei näy, katso se täältä. 

– Minulla oli kaikenlaisia terveysvaivoja ja lopulta olin siinä pisteessä, että olin valmis kokeilemaan mitä tahansa voidakseni taas hyvin, Parker perustelee.

Niinpä Parker kertoo nielleensä ylpeytensä ja päättäneensä antaa lihansyönnille mahdollisuuden 4,5 vuoden vegaaniuden jälkeen. Nainen tunsi yllättäen muutoksen olossaan vuorokaudessa.

– Seuraavana aamuna heräsin tuntien oloni skarpimmaksi, keskittyneemmäksi ja terveemmäksi kuin vuosiin, Parker ylisti Instagramissa.

Kokeilu jakaa mielipiteet jyrkästi

Vaikka Parker onkin saanut paljon kannustavia kommentteja kokeiluunsa liittyen, kaikki vegaanivaikuttajan seuraajat eivät ole suhtautuneet asiaan myönteisesti.

– Luulisi, että vegaanina ymmärtäisit lihansyönnin vaikutukset kehoon ja ilmastoon? Menetit myös minun kunnioitukseni, eräs Parkerin seuraajista kommentoi Instagramissa.

– Olen niin pahoillani, että muutit mielesi veganismista. Olit minun inspiraationi, mutta nyt edustat jotain täysin päinvastaista, toinen seuraaja kirjoitti pettyneenä.

Osa seuraajista olisi puolestaan kultaisen keskitien kannalla, mitä tulee ruokavalion sisältöön.

– Emmekö voisi lopettaa näitä ääripään ruokavalioita ja niiden naamioimista hyvinvoinniksi? Se on toksista, Parkerin seuraaja tiivisti Instagramissa.

***

1:26

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja