Varo harmaita lihapullia! Yksi valmistusmoka pilaa klassikkoruoan
Jos paistat lihapullia uunissa, muista varmistaa, etteivät ne ole aseteltu pellille liian tiiviisti.
Lihapullat ovat yksi arkiruokien ehdottomista klassikoista. Osa valmistaa ne paistinpannulla, toiset uunissa. Yksi nyrkkisääntö on kuitenkin hyvä muistaa, oli valmistustapa sitten kumpi tahansa: peltiä tai paistinpannua ei saa täyttää liian tiiviisti. Muuten lihapullat kypsyvät nesteessä kiehuten ja niistä tulee harmaita.
Miten estetään harmahtuneet lihapullat?
Pyörittele lihapullat vedellä tai öljyllä kostutetuin käsin. Jos käytät paistinpannua, älä täytä sitä liikaa, vaan jätä pyöryköiden väliin parin sentin tila tirisevälle rasvalle. Silloin pyöryköiden reunatkin saavat väriä ja rapeaa pintaa.
Myös uunilihapullien väliin kannattaa jättää raot, jolloin ne paistuvat tasaisesti ja pinnasta tulee rapea. Lihapullia täyteen ahdetun pellin keskiosassa lihapullat kiehuvat ja harmaantuvat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka