Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaisten yleinen paistovirhe, joka pilaa jauhelihan – sorrutko sinäkin?

Shutterstock
Julkaistu 15.07.2017 08:02

MTV LIFESTYLE

Nappaa parhaat vinkit hyvän jauhelihan valmistamiseen. 

Jauhelihaa paistaessa kannattaa pitää mielessä ainakin yksi oleellinen sääntö: paistinpannua ei kannata täyttää jauhelihalla! Tähän virheeseen moni suomalainen sortuu ja tulee samalla "keittäneeksi" jauhelihaa paistamisen sijaan. Jos paistinpannu on liian täynnä jauhelihaa, se jäähtyy ja jauheliha ei ruskistu. 

Jos siis haluat täydellistä jauhelihaa, pidä mielessä nämä vinkit:

1. Valitse ruokaasi parhaiten sopiva jauheliha

Ei ole täysin samantekevää, mitä jauhelihaa käytät ruoassasi. Joihinkin ruokalajeihin sopii parhaiten rasvainen, toisiin vähärasvainen jauheliha. 

2. Älä paista jauhelihaa kylmänä

Ota jauhelihapaketti huoneenlämpöön ennen paistamista 15–30 minuutiksi, sillä jääkaappikylmä jauheliha jäähdyttää pannun ja ruskistaminen ei onnistu.

3. Älä täytä pannua!

Suhteuta pannun koko ja paistettava jauheliha- tai jauhelihasta valmistetun tuotteen määrä. Kuumenna pannu kunnolla ja täytä se kohtuullisesti. Paista suuret jauhelihamäärät erissä. Jos laitat pannulle kerralla liikaa jauhelihaa, pannu kylmenee ja lihasneste irtoaa jauhelihasta. Tällöin jauheliha keittyy, eikä ruskistu.

4. Paista ensin jauhelihan pinnat

Paista ensin jauhelihapalan pinnat kiinni ja sekoita sen jälkeen pannussa olevaa jauhelihaa maltillisesti murentaen.

Lisää aiheesta:

Teetkö näin? Tämä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöäTässä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöäTakuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu nätisti, eikä tule vetistä mössöäTakuuvarma tapa ruskistaa jauheliha täydelliseksi – ei tule vetistä!Ei enää harmaata mössöä! Takuuvarma tapa ruskistaa jauheliha oikeasti ruskeaksiTärkeä perussääntö unohtuu suomalaisilta: Näin jauheliha paistetaan oikein
LihaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • to10:33
    Jauheliha

    Jauhelihahaasteita ei ole vieläkään selätetty – "Ei ole ollut ihan helppo juttu tälle alalle"

  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!